Mi volt a legnehezebb a Resident Evil 2 Remake fejlesztése során?

A Capcom elárulta, hogy a remake folyamatában mi is volt a legnehezebb számukra.

Tsuyoshi Kanda és Yoshiaki Hirabayashi, a Resident Evil 2 Remake producerei a The Daily Starnak elmondták, hogy a legnehezebb „újragyúrás” nem más volt mint a… és ez most halálosan komoly, de az alligátoros szekció!

„Húsz évvel ezelőtt nem volt a grafika fotorealisztikus, és így „le lehetett vágni pár kanyart”, amivel ma már nem lehetne próbálkozni. Lehettek a lények „fantasztikusak” is, és nem tűnt volna nagyon fel. Egy hatalmas alligátor létrehozása, na AZ a valódi kihívás! Amikor megpróbálod ezt felfrissíteni egy olyan játékban, amiben bedigitalizált arcok és mozgáskultúra, illetve fotorealisztikus környezet van… hol kezdesz ehhez hozzá?”, mondta Kanda.

„Igazán kemény volt az, hogy meggyőzőnek nézzen ki. Egy kis ideig azon gondolkodtunk, hogy ne vágjuk-e ki az alligátort, mivel túl nehéz lenne… de tudtuk, hogy a rajongók felháborodnának, így tudtuk, hogy egy tökéletes pillanatot kell a rajongóknak összehoznunk. Kemény volt, de megcsináltuk. Trükkös volt úgy kivitelezni, hogy a játék hangulata ne változzon túl sokat. Az emberek [Resident Evil 2-vel kapcsolatos] emlékeivel is versengünk itt, és az nem egyszerű. Igazán buta egy meggyőző jelenetet összehozni, ahol egy emberi méretű karakter (egy csávó egy késsel) egy alligátorral megküzd. Az emberek nem így emlékeznek rá, mert korszakalkotó volt az idejében, ám az a pillanat mégis nevetséges volt. Nehéz folyamat volt számunkra, hogy ma is működőképes legyen,” tette hozzá Hirabayashi.

„Könnyebb lesz megválaszolni, hogy mit szerettünk és mit nem, miután a játék kijön, és az emberek eltérően gondolkodhatnak hozzánk képest,” tette hozzá Kanda. „Talán a fejükben ott a tökéletes változat, és amit mi csinálunk, aláaknázza azt. Mi csak egy olyan játékot próbálunk csinálni, ami jól érződik, és olyan érzést kelt, amire a játékmenet szemszögéből emlékezhetsz húsz évvel ezelőttről,” mondta Hirabayashi.

Mi nehezen tudjuk elhinni, hogy pont az alligátoros jelenet volt a számukra a legnehezebb, de mivel ők csinálják a Resident Evil 2 Remake-et (ami január 25-én érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re, és játszható lesz az augusztus 18-19-én megrendezésre kerülő dél-kelet ázsiai PlayStation Experience-en is, ami Bangkokban, Thaiföldön lesz), jobb, ha elhisszük…

Forrás: WCCFTech, SirusGaming

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu