Bethesda-körkép: „előnyben” a Fallout és a The Elder Scrolls

A Prey, Dishonored, Wolfenstein, The Evil Within négyes értékesítési eredményeit nem fair összevetni a Fallout/The Elder Scrolls duóéval.

Ezt Pete Hines, a Bethesda marketing/PR alelnöke mondta a GamesIndustrynak adott interjújában: „Sok dolog nem úgy fogy, ahogy a Fallout és a The Elder Scrolls. Az a hitünk, hogy a megfelelő célokat elérjük azokkal, amiket csinálunk, és amikre azok a franchise-ok képesek. Ha minden játékot azzal vetsz össze, amire ez a két sorozat képes és ezt a szintet akarod elérni, nem fogsz sok játékot csinálni, mivel kevés képes erre. A DOOM se tette, mégis remekül fogyott – az egész arról szól, hogy legyen megfelelő méretű a fejlesztőcsapat, a fejlesztői ciklusuk, illetve a közönség mérete… és ebben remekelünk.” Ez a megközelítés jogos is: a DOOM-hoz képest a többi franchise eladásilag nem valami fényes az utóbbi részeikkel, a Skyrim/Fallout 4 párost (és itt csak a The Elder Scrolls/Fallout duó legújabb tagját említjük) nehéz, sőt, inkább lehetetlen utolérniük.

Todd Howard a The Guardiannek elmondta, hogy ő személyesen nem szeretné, ha a The Elder Scrolls III: Morrowind felújításra kerülne. „Örülök, hogy Morrowindezhetsz az Xbox One-on a visszamenőleges kompatibilitás révén. Örülök, hogy a Microsoft, a Sony és a Nintendo is megkönnyíti az embereknek a régebbi címekkel való játékot. Ezt preferálom a remasterelés helyett. Inkább azt szeretném, hogy úgy játszd a Morrowindet, ahogy az eredetileg megjelent – szerintem a kora az azonosságának a része,” mondta Howard, aki úgy véli, hogy a zenék és a filmek után a játékok is a streamelés felé tartanak.

Howard azt is elmondta, hogy kevés esély van a külsős stúdiók felbérlésére: „Nem mondom, hogy soha [többet külsős segítség], de mivel a cégünk olyan nagy, mindig jobb ötlet cégen belül tartani a dolgokat… ritkább lesz, de sosem mondhatom azt, hogy soha. Úgy gondolom, hogy az Obsidianosok kitűnő munkát végeztek.” (És tényleg: a Fallout: New Vegas nem is volt olyan rossz, sőt!)

Forrás: WCCFTech, DualShockersDualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu