Resident Evil 2 Remake: új infók a San Diego Comic-Conról

Dobozkép, gyűjtői kiadás (igaz, ez még nem az európai!), miegyéb.

A PlayStation Blogon többek között elmagyarázta a Capcom, hogy a Resident Evil 2 Remake-ben Leon miért néz ki fiatalabbnak: egy újonc látszatát akarták kelteni (ugyanis AZ volna Kennedy úr a RE2-ben…), és a részletesség érdekében csináltak egy valódi kosztümöt, amit bedigitalizáltak, hogy aztán a történet folyamán elváltozzon – elvégre a Raccoon városi zombihordát ép bőrrel és ruházattal kizárt átvészelni…

Claire esetében is megejtették ezt a digitalizálást, ám itt úgy döntött a Capcom, hogy olyan kinézetet kapjon Redfield kisasszony (aki amúgy testvérét, Christ keresné – őt a Resident Evil 7 Not A Hero DLC-jében láttuk legutóbb!), ami hasonlít a Raccoonba való bemotorozása során látottakhoz.

Raccoon városának újragyúrása során két szemszög volt a fontos: a nedvesség (ugyanis egy esős napon játszódik a Resident Evil 2!), és a sötétségtől való félelem. Így pocsolyák, áradások, illetve az élőhalottakkal való harcok hátramaradott „lomjai” és egyéb „sötétben rejtőzködő terror” jellemzi a várost. A zombik esetében egy egyszerű, de jogos gondolat volt: olyan szörnyű látványúak legyenek, hogy nem szeretnénk, ha tízóraira belénk harapnának (és itt is a városi két aspektust is bevetette a Capcom). Na nézzük a dobozképet, aztán az ugrás után az észak-amerikai (tehát nem az európai – azt a Gamescomra tartogatják… és ezt a Capcom brit és a Resident Evilért felelős közösségi menedzsere írta Twitteren) gyűjtői kiadást is taglaljuk:

A 200 dolláros (~56 ezer forintos) Collector’s Editionben a játék mellett egy ~30 centis Leon figurát, egy 32 oldalas művészi könyvet (amit a játék egyik mellékkaraktere, Ben Bertolucci révén hoztak össze; dokumentumokat és fotókat tartalmaz a városi tragédiából), egy 25 dalhoz hozzáférést biztosító digitális soundtrack kódot, egy R.P.D. renovációs posztert (az eredetileg múzeumként használt rendőrség épületének alaprajzát), illetve pár játékbeli extrát kapunk, mindezt egy olyan tároló dobozban, amit a játék után mintáztak. A játékbeli extrák: kosztümök (Leon: Arklay Sheriff, Noir; Claire: Military, Noir, Elza Walker), deluxe fegyver (Samurai Edge – Albert Model), illetve lehetőség az eredeti soundtrackre való váltásra.

A Resident Evil 2 Remake január 25-én jön PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re. Nem lesz VR-támogatás, ugyanis a Daily Starnak adott interjújában Tsuyoshi Kanda, az egyik producer szerint a váll feletti nézet miatt nem lenne működőképes elképzelés VR-ban játszani.

Forrás: Gematsu, Daily Star

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu