Egy másik Xbox konzolon is dolgozna a Microsoft?

Ez nem elírás: a pletykák ugyanis arról szólnak, hogy két next-gen konzolon is dolgozhat a redmondi cég!

A Thurrott és a The Verge is arról számolt be, hogy a Microsoft egy kizárólag streamelésre használt konzolon is dolgozik, ami a „zöldek” játékstreamelő platformját használná. A Thurrott szerint a MS kitalálta, hogy miként tudná kezelni a játékok latenciaérzékeny (magyarul lag…) aspektusait.

„A felhős konzol korlátozott helyi számítási képességekkel (kontrollerkezelés, képfeldolgozás, ütközésérzékelés) fog rendelkezni. A probléma az, hogy így helyileg több hardver szükséges, ami megnöveli az árat, de még így is jelentősen olcsóbb lesz ahhoz képest, amihez szoktunk egy újgenerációs konzol árazásakor – ez pedig megnövelheti a streamkonzol elérését,” írja a Thurott.

A The Verge a Microsofthoz közeli forrásaira alapozva állítja azt, hogy a streamelő szolgáltatás kódneve XCloud, és ez fogja a kakaót nyújtani a „második konzolnak”, és a cég most teljes erővel azon van, hogy adatközpontokat létesítsen, hogy ezek az XCloudot meg tudják hajtani, hogy így „a fejlesztők a felhőkben fejleszthessék a játékaikat a helyi debugkészülékek helyett, és így streamelhetik a játékokat a fogyasztóknak.”

Persze mindez egyáltalán nincs megerősítve, de egybeesik a streamelős rész azzal, amit több nagyobb névtől, így például a Ubisoft-vezér Yves Guillemottól is hallhattunk már. Lehet benne valami…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu