The Council – Episode 3: Ripples – Démonok a szigeten

TESZT – A harmadik fejezettel is megerősítette a The Council, hogy igencsak képes megszorongatni a Telltale eddigi monopóliumát. Ezúttal vannak hibák, amiket ki kell emelnem, és emiatt az értékelés nem annyira fényes mint amennyire lehetne, viszont továbbra is amellett vagyok, hogy a The Council igencsak komoly alkotás lehet még.

 

A második rész esetében kicsit körülményes volt az irományt összehozni, és ott sikeresen kifelejtettem két dolgot, amik viszont továbbra is fennállnak, így nem akkora gond, ha most elmondom: az egyik tulajdonságunkat, az őszinteséget sikerült elírniuk (Honest angolul, nos, a Big Bad Wolf KÉT N-nel írta…), másrészt ezúttal is gyakran feltűnt számomra, hogy a megvilágítás néhol azt eredményezte, hogy a karakterek SZÁJA világított valamilyen fura okból. Eeeeehh…

Megbeszélés

A kriptában kezdünk, és most gyorsan ki is kell emelnem, hogy bizony a kerti sövénylabirintust minimum háromszor meg kell még járni. Óh, az ég szerelmére… na mindegy, szóval az epizód első fele abból áll, hogy Lord Mortimer találkozóján mi képviseljük anyánkat, aki bizony nem a régi önmaga (ez egy visszatérő motívum amúgy a jó két és fél óra során). A megbeszélésen nagy szerepet kap Manuel Godoy, Spanyolország akkori miniszterelnöke. A téma egy bizonyos kontinens jövőbeli felosztása lesz, ami az ottani ország elnökét meglepi, a terület maradékát birtokló illetőt felháborít, és… talán ezt nem spoiler elmondanom, a francia delegációt (ne feledjük, Napóleonnal és Perúval hárman vagyunk…) pedig meglepi. A lényeg ott van, hogy a megbeszéléseket egyhangú szavazással kell befejezni, az pedig nem fog összejönni. Bizony, a nagy titkos összejövetelen a két ceremóniamester is más-más oldalt képvisel, és az egyik döntés erről is szól, hogy melyik oldalt választjuk.

A továbbiakban egy szereplőt a mi oldalunkra kell állítani, de közben útbaejthetünk másokat is, akikkel szintén konfrontációba fogunk lépni (az egyikük a poroszokat képviselő Von Wöllner lesz), lesz egy kis ikres döntés (ennél bátortalanabbul spoilermentesíteni nem tudom ezt a jelenetet…), aztán végül édesanyánkhoz jutunk ismételten, aki alaposan a fejére állítja az eddigi elképzeléseinket. Tessék feltekerni és elolvasni a címet. Segítek: kettő van. Többet nem segítek. Egy kis megbízást is kapunk, ami azért valamelyest fárasztó lett szerintem, de a végén az a puzzle, nos, na az odavág. Megoldjuk, bumm, vége a résznek. Legalábbis nekem vége lett.

Megosztás

Louis de Richet nem ússza meg egykönnyen. Először családi körülmények, majd politikai vita veszi körül, amit megfejel az angol bárónő körüli eseménysorozat. A végeredmény bár kiemelkedő, van azért néhány problémám. Először is úgy érzem, hogy kicsit tömény az epizód hosszához képest a Ripples. Egy rakat információt döntenek ránk itt a fejlesztők, és ezen felül a karakterekkel elég sokat változhat a viszonyunk, de úgy érződhet, hogy „elveszünk” az egészben. Ezzel mondjuk eléri a Big Bad Wolf és a Focus Home Interactive, hogy nekiüljek a negyedik felvonásnak. A grafika szerintem elfogadható, de korábban kiemeltem a megvilágítási hibákat. Ehhez itt-ott az animáció is hozzájárul („ugrik”), és még mindig látok feliratos hibákat eltérésekkel. Sőt, az epizód vége felé kétszer is mást mondanak és mást írnak ki. Először azt hallom, hogy hat objektum, a felirat meg ötöt ír. Aztán 6646-ot mondanak kódnak, amikor az 6466 volt a feliratban helyesen. Aztán néhol túl korán feldobja a párbeszédes ablakot, így mehet a szöveg, rányomok egy opcióra, és két hangsáv játszódik egyszerre. Ilyen idióta hibákon ne csússzunk már el, könyörgöm!!!

Hegymenet

Bár kevesebbet adok a harmadik részre a másodiknál, ez nem jelenti azt, hogy GYENGÉBB lenne a Ripples. Nem, csak ha ilyen nüansznyi dolgokat nem vesznek észre a fejlesztők, akkor azzal csak maguknak okoznak gondokat. Az audió rendben van (leszámítva a fenti dolgot), a grafika is oké, de a történet a legjobb. Kicsit kevés itt a puzzle viszont, és talán szellősebb is lehetne az egész, de egy nyolcast továbbra is megérdemel a The Council közepe. Mindenféleképpen várom a folytatást, ami talán szeptember vége felé meg is fog jelenni.

-V-

Pro:

+ A történet továbbra is emelkedik
+ Az újrajátszhatóság szerintem itt már garantált
+ Kezd néhány karakter kibontakozni előttünk, de vannak még titkok

Kontra:

– A párbeszédes audióhiba: egymásra csúszó hangsávok
– Feliratbeli botlások, eltérések néhol elég komolyan az audiótól
– A karakterek szája néhol világít


Kiadó: Focus Home Interactive, Cyanide

Fejlesztő: Big Bad Wolf Games

Stílus: Epizodikus, kaland, puzzle

Megjelenés: 2018. május 24./26. (complete season/season passosoknak korábban megjelent)

The Council - Ep. 3: Ripples

Játékmenet - 7.6
Grafika - 7.4
Történet - 9.3
Zene/Audio - 7.7
Hangulat - 8

8

KIVÁLÓ

Démoni fordulatot vettünk.

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
Grabbing controllers since the middle of the nineties. Mostly he has no idea what he does - and he loves Diablo III. (Not.)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu