Beszállhat a battle royale-buliba az Electronic Arts is!

…és nem a Battlefield V-höz készülő játékmóddal!

A battle royale mostanában a sláger – még az Activision Blizzard is erre lépett azzal, hogy a Call of Duty: Black Ops IIII sztorimódja helyett a Blackout névre hallgató BR-módot kapja idén ősszel. Nos, bár az Electronic Arts a Battlefield V-höz készíttet a DICE-szal egy battle royale módot (ami a játék megjelenése után jön), egy külön játékban is gondolkodik a kiadó.

A GamesIndustry szerint Blake Jörgensen, a kiadó pénzügyi főnöke ezt mondta ugyanis egy befektetői értekezleten: „Kísérleteznénk egy free-to-play, különálló játékkal, ami shooter vagy másmilyen műfajú lenne, de nem hiszem, hogy így tekintünk a Battlefieldre.” Azaz nem akarják lebontani a Battlefield V-ből a battle royale módot, hanem egy új, független címmel rukkolnának elő „a következő néhány hónap, év” során. Nem vagyunk meglepődve.

Amúgy másban is halad előre az Electronic Arts. Andrew Wilsoné, a cég vezérigazgatójáé a szó: „A lenyűgöző játékokon túl, mint például Battlefield V, Anthem, a legújabb EA Sports címek, vagy a Command and Conquer Rivals, új IP-k is fejlesztés alatt állnak minden platformra. Az EA nemzetközi stúdiói között a Respawn a Star Wars: Jedi Fallen Ordert fejleszti (ez jövő április és 2020 márciusa között fog megjelenni), és egy új projekt is tervben van már utána. A Motive is új IP-t készít, a mobilos stúdióink több új címen dolgoznak, és további projektek is készülőfélben vannak. Minden élmény alapjául a választás, a fair korrektség, az érték és a szórakozás lesz, és ezek kiszolgálják a széles és eltérő közönségünket.”

Wilson később az előfizetésekről is beszélt (itt is több választást, kevesebb súrlódást, és értéket ígért egy egyre több tartalmat kínáló világban), de a gépi tanulásról, a mesterséges intelligenciáról és a felhő alapú játékokról is szólt. Szerinte ezek meg fogják változtatni a játékokat és a játékipart is.

Nos, mikor lép be a Ubisoft is a buliba? A Take-Two-tól már hallottuk, hogy ők tesznek erre a műfajra…

Forrás: GameSpot, DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu