A politikára is kihegyezi magát a Cyberpunk 2077

A CD Projekt RED új játéka intellektuálisan is szeretné, hogy lekössön minket.

Patrik Mills, aki küldetéstervezőként dolgozik a játékon, a szeptemberi hivatalos Xbox magazinban olvasható interjújában beszélt erről. Ebből a WCCFTech idéz:

„A Cyberpunk 2077 egy olyan játék, ahol az embereknek hatalma van a csúcson, míg a lent levőknek nincs. Ez az erő a pénz, a hierarchia, a technológia és az erőszak révén keletkezik. Az eredeti Cyberpunk 2020, ahogy a The Witcher is, a szerző világának összetett kritikája volt, és mi ettől nem ódzkodunk a játékainkban, sőt, éppen ellenkezőleg! Szerintem ez az egyik dolog, ami elválaszt minket a többiektől. Számunkra a felnőtt fogalom nem csak a szexet és az erőszakot takarja. Megpróbálunk téged lekötni több szinten is – nem csak zsigerileg, hanem intellektuálisan, a tudás szintjén is. A Cyberpunk velejárója a politika. Nagyon kritikus a világgal kapcsolatban, amiben élünk, és ezt érdekes és összetett módon teszi – remélhetőleg átjön az üzenetünk. A Cyberpunk 2077 egy olyan világról szól, amiben egy egyre kisebb, ultragazdag, engedetlen céges személyek csoportja van a csúcson, és ők egy széteső világon uralkodnak, mert a nép jelentős része egy végtelen, szegénység és erőszak között váltakozó ciklust él át. Az, hogy ez mennyire tér el a mi világunktól, az úgy gondolom, hogy a te nézetedtől függ,” mondta Mills.

Mills kitért a belső nézetre is, amit a Cyberpunk 2077 használni fog (ez pedig ugye nagyban eltér a The Witcher trilógia külső nézetes játékmenetétől): „Sok dolgot szerzünk a belső nézettel; az egyik az, hogy közelebb vagyunk a karakterhez, és te úgy érezheted, hogy te „foglalod el” a karakter helyét, de ezzel egy időben azt kérem, hogy próbálj ki egy külső nézetes játékot. Mondjuk a The Witchert. Csak egyenesen nézz fel benne. Azt fogod látni, hogy nem fogsz tudni elmerülni ebben az élményben. Sosem fogod úgy érezni, hogy felnézel. Olyan, mintha egy kamerát mozgatnál körbe. A Cyberpunk 2077-ben szeretnénk, hogy körülsétáld Night City-t, és felnézhess a betonból, üvegből és acélból készült toronyházakra… és hogy úgy érezd, ebben a völgyben vagy, és ez a dzsungel élve felfal. Ez csak belső nézettel lehetséges.”

A Cyberpunk 2077 megjelenése még elég messze van – nem is tudjuk, mikor fog kijönni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu