Menu

Az ASUS RBG fényeffektekkel bolondítja meg a legújabb külső meghajtójait [VIDEO]

TECH HÍREK – Stílusos külső meghajtót keresel?

Az ASUS hivatalosan bejelentette az FX külső meghajtóit, amelyek 1 és 2 TB mérettel rendelkeznek és kompatibilisek az Aura Synch rendszerrel, amely külső RBG világító effektusokat biztosít a különböző hardverek külső felületein. Maguk a meghajtók technikailag semmi extrát sem nyújtanak. USB 3.1-es csatlakozással kapcsolódnak más eszközökhöz és 5GBPS adtaátviteli sebességük elfogadható. Az egyetlen, ami igazán különleges ezekben az eszközökben, a külsőjük, illetve a hozzájuk rendelt szoftver.

Az FX sorozatot erősítő külső meghajtók szálcsiszolt alumínium házzal bírnak, amelyen a szokásos, STRIX termékekre jellemző motívumok is megtalálhatóak, hogy nagyobb lehessen az összhang. Az RGB LED alapú világítás ezeket a dizájnelemeket világítja meg, mégpedig különböző effektekkel, így a friss külső merevlemezek figyelemfelkeltő jelenségek lesznek. A házban egy ASM1153E típusú USB 3.1 Gen1 vezérlő teljesít szolgálatot, ami 5 Gbps-os maximális adatátviteli sávszélességgel áll a külső adattároló rendelkezésére, azonban nem szabad elfelejteni, hogy alapvetően merevlemezről van szó, ennek a sávszélességnek csak a töredékét tudja majd kihasználni a rendszer. Az USB kapcsolaton keresztül egyébként nem csak a HDD tápellátása és adatátvitele, de az RGB LED-ek tápellátása is megoldható, így csak egyetlen kábelt igényel majd a termék.

A 128 milliméter hosszú, 80 millimétere széles és 16,3 milliméter vastag külső merevlemez mindössze 146 grammot nyom a mérlegen. Adattároló kapacitás terén kétféle opció közül választhatunk az EHD-A1T modell 1 TB-nyi, az EHD-A2T változat pedig 2 TB-nyi tárhelyet kínál. Mindkét esetben jár 256-bites AES adattitkosítás és adattömörítés, plusz adatmentő szoftvert is kapunk, ami a PC és a notebook mellett a közösségi oldalak tartalmát, valamint a felhő alapú tárhely tartalmát is menteni tudja.

Arról egyelőre még nem szól a fáma, hogy ezek a dizájnos merevlemezek pontosan mikor kerülnek a boltok polcaira, így várható ajánlott végfelhasználói áraik sem ismertek.

Spread the love

No comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.NAPI COSPLAY BABE: Női Arthas (WoW)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu

https://smallseotools.com/