Az ASUS RBG fényeffektekkel bolondítja meg a legújabb külső meghajtójait [VIDEO]

TECH HÍREK – Stílusos külső meghajtót keresel?

Az ASUS hivatalosan bejelentette az FX külső meghajtóit, amelyek 1 és 2 TB mérettel rendelkeznek és kompatibilisek az Aura Synch rendszerrel, amely külső RBG világító effektusokat biztosít a különböző hardverek külső felületein. Maguk a meghajtók technikailag semmi extrát sem nyújtanak. USB 3.1-es csatlakozással kapcsolódnak más eszközökhöz és 5GBPS adtaátviteli sebességük elfogadható. Az egyetlen, ami igazán különleges ezekben az eszközökben, a külsőjük, illetve a hozzájuk rendelt szoftver.

Az FX sorozatot erősítő külső meghajtók szálcsiszolt alumínium házzal bírnak, amelyen a szokásos, STRIX termékekre jellemző motívumok is megtalálhatóak, hogy nagyobb lehessen az összhang. Az RGB LED alapú világítás ezeket a dizájnelemeket világítja meg, mégpedig különböző effektekkel, így a friss külső merevlemezek figyelemfelkeltő jelenségek lesznek. A házban egy ASM1153E típusú USB 3.1 Gen1 vezérlő teljesít szolgálatot, ami 5 Gbps-os maximális adatátviteli sávszélességgel áll a külső adattároló rendelkezésére, azonban nem szabad elfelejteni, hogy alapvetően merevlemezről van szó, ennek a sávszélességnek csak a töredékét tudja majd kihasználni a rendszer. Az USB kapcsolaton keresztül egyébként nem csak a HDD tápellátása és adatátvitele, de az RGB LED-ek tápellátása is megoldható, így csak egyetlen kábelt igényel majd a termék.

A 128 milliméter hosszú, 80 millimétere széles és 16,3 milliméter vastag külső merevlemez mindössze 146 grammot nyom a mérlegen. Adattároló kapacitás terén kétféle opció közül választhatunk az EHD-A1T modell 1 TB-nyi, az EHD-A2T változat pedig 2 TB-nyi tárhelyet kínál. Mindkét esetben jár 256-bites AES adattitkosítás és adattömörítés, plusz adatmentő szoftvert is kapunk, ami a PC és a notebook mellett a közösségi oldalak tartalmát, valamint a felhő alapú tárhely tartalmát is menteni tudja.

Arról egyelőre még nem szól a fáma, hogy ezek a dizájnos merevlemezek pontosan mikor kerülnek a boltok polcaira, így várható ajánlott végfelhasználói áraik sem ismertek.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu