Lesz-e valaha új Resistance játék?

Az Insomniac Games egy korábbi franchise-a évek óta csendben van. Van-e esély a folytatásra?

A fejlesztők ugye a Spider-Manen dolgoznak (vagy legalábbis egy patchen/DLC-n, ugyanis már sokszorosítás alatt áll a játék lemeze, hiszen elérte a Pókember az „arany” állapotot…), de korábban az ő nevükhöz fűződött a Resistance. A Finder meginterjúvolta James Stevensont, az Insomniac közösségi menedzserét, aki válaszolt a címben olvasható kérdésre.

„Oh, wow. Ha fogadnom kellene, akkor nem tartanám esélyesnek, de az évek során megtanultam, hogy sose mondjam azt, hogy „soha”. Szerintem sok embernek szép emlékei vannak a PlayStation 3-as időszakból a Resistance-ről. Csak egyszerűen nincsenek terveink, hogy a jövőben egy újabb Resistance játékot készítsünk,” mondta Stevenson.

És mi a helyzet egy másik fejlesztővel? Vajon ők megkaphatják-e az IP-t, hogy kezdjenek vele valamit? „Nem vagyok benne biztos. Más fejlesztők csinálták a handheld címeket (PSP, 2009: Resistance: Retribution a jelenleg a Days Gone-t fejlesztő Bendtől; PlayStation Vita, 2012: Resistance: Burning Skies az nStigate Gamestől). A Sony-é az IP. Övék a játék univerzuma. Szóval ha ők igazán szenvedélyesek lennének a Resistance 4 elkészítése iránt, és mi vagy nem vagyunk képesek rá, vagy nem akarjuk megcsinálni, a Sony biztosan megkereshet egy másik fejlesztőt… de ez a Sony-n múlik, nem rajtunk!”

Szóval ne nagyon reménykedjünk – a 2011-es Resistance 3 bár ütős volt PlayStation 3-on, eladásilag nem szuperált, és emiatt nem láthattunk (láthatunk?) PlayStation 4-en folytatást… de mi lenne, ha felújításra kerülne a trilógia PS4-en?

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu