Pénzt lopott a FIFA 18-cal, letartóztatta az FBI!

A hackelés nem mindig kifizetődő…

Az amerikai FBI egy huszonöt éves férfit tartóztatott le, mivel azzal vádolják, hogy ő feltörte az Electronic Arts szervereit, hogy a FIFA 18-ban használt pénznemből lopjon. A kiadó állítása szerint 324 ezer dollárnyi (!) összegről van szó.

Martin Marsichról, egy szerb/olasz állampolgárról van szó, akit a reptéren tartóztattak le, mivel „kereskedelmi előnyből és magánügyi anyagi haszonból fért jogosulatlanul hozzá egy védett számítógéphez információszerzés céljából”. Ha elítélik, akár öt évet (!) is börtönben ülhet, és 250 ezer dolláros pénzbírságot is kaphat ezen felül.

De hogyan is sikerült Marsichnak ezt összehoznia? Justin Griggs, egy FBI-ügynök eskü alatt tett nyilatkozata szerint Marsich az NBA Live 15-ben hozzá tudott férni egy titkos hozzáférési tokennel a játék backendjéhez, amiből kapcsolatot létesíthetett a FIFA 18-cal. Így tizenhétezer (!) EA-fióknak tette elérhetővé a játékot, és nyolcezer fióknak továbbított a FIFÁban használt pénznem pakkokat. Ezeket pedig feketén, illegális módon értékesítette, nagy eséllyel jó pénzért.

Marsich jövő héten áll a bíró elé. 2016-ban volt már egy hasonló eset: akkor az FBI egy csoportot vádolt a FIFÁs érmék pénzzé tételével egy kis farmolással. Közülük a Taxasban Anthony Clarkot néhány hónap múlva holtan találták az otthonában…

Forrás: Kotaku

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu