Gyengélkedik a Battlefield V; mi lesz a sorsa vezéregyénisége nélkül?

A Battlefield V nem tűnik valami erősnek az előrendelések és néhány egyéb statisztika alapján.

De kezdjük Patrick Söderlunddal – ő a DICE vezérigazgatója volt 2006-ig, amikor is az Electronic Arts felvásárolta őket. Innentől kezdve több fő posztot is betöltött a kiadóban, és mostanában fő tervezői posztot töltött be. Ám bejelentette, hogy lelép az EA-tól, hogy „egy új fejezetet kezdjen az életében” még az idei év során. Mi köze van Söderlundnak (akinek eltávozása erősen megbolygatja a céges struktúrát is…) a Battlefieldhez? Nos, a Battlefieldet többnyire a DICE fejleszti. Az a DICE, amit ő vezetett a múltban, és ugye a tervezőfőnöki posztja miatt befolyása volt abba is, hogy milyen irányba kanyarodjon a Call of Duty-val mostanában két évente megküzdő franchise…

Lehet, hogy épp a Battlefield V sikertelensége miatt lép az Electronic Artstól Söderlund, ki tudja? Meg sem jelent még a játék! Igen, de vannak statisztikák, amik alapján az elemzők nem jósolnak fényes kilátást… a Piper Jaffray szerint a Battlefield V össztűzbe került a megjelenési dátumával.

Az öt nagy játék közül ez jön ki harmadikként, ami azt jelenti, hogy gyorsan a háttérbe kerülhet, és ebbe a csapdába került tavalyelőtt a Titanfall 2 is a Respawntól. Ráadásul a Piper Jaffray által elvégzett felmérés szerint (amiben 300 amerikai játékost kérdeztek meg) a DICE FPS-e iránt érdeklődtek a legkevesebben…

Aztán a YouTube-os trailerek like/dislike arányát is megfigyelték. Egyedül a Battlefield V-nek van több dislikeja (1 alatti aránya van), és ehhez hasonlót egyedül a 2016-os Call of Duty: Infinite Warfare produkált (annak ötször több dislikeja volt mint likeja a 0,2-es aránnyal…). A Battlefield 1 pedig 50,3-at hozott össze. Úgyhogy itt hatalmas zuhanás van, és a Piper Jaffray azt is kiemelte, hogy a sűrű megjelenések közepette is sikeresek hosszú távon – a 2015-ös Call of Duty: Black Ops III még az idei E3 során is figyelmet kapott, míg az Infinity Warfare gyorsan zuhanórepülésbe kezdett.

Ez még semmi: a Wall Street Journalnek író Sarah Needleman is arról ír, hogy a Cowen Group elemzői szerint a Battlefield V előrendelési tejlesítménye gyenge, és ők is azt pedzegetik, hogy a Titanfall 2 sorsára fog jutni a második világháború során játszódó DICE shooter.

…és ez a játék lenne az Electronic Arts hosszú távú befektetése és az idei ősz húzócíme számukra…

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu