Huszonöt év után megjelenik a Project Hardcore! [VIDEO]

És ezúttal a PlayStation Vitával rendelkezők is örülhetnek!

A Project Hardcore-t egy bizonyos DICE fejlesztette, és a Psygnosis adta volna ki Sega Mega Drive-ra, Mega CD-re, és Amigára még 1994-ben. Végül a játék nem jelent meg… egészen idáig! Az indok a kiadatlanság és befejezetlenség miatt egészen prózai: „a fókusz átkerült az új konzolgenerációra” – és tény, 1994 végén Japánban elstartolt a PlayStation, és a SEGA Saturn mellett a Nintendo 64 is úton volt akkor már.

2017-ben a Strictly Limited Games egy kis szerencsének köszönhetően megtalálta az eredeti játékot (amiről még a DICE is úgy hitte, hogy teljes mértékben elveszett!), amin több DICE-veterán (Dennis Mendel, Benedict Braitsch, Mikael Kalms, Frederik Liljegren, Joakim Wejdemar) mellett még több neves egyén (Matt Phillips – Mega Drive-kódolásban élen jár, Steve Snake – emulációs zseni, Mathew Gambrell – portmester, Gerhard Weihrauch – pályatervező) is dolgozik. A játék maga egy 2D-s Metroidvania-platformer, amiben a Mega CD-re tervezett oldalnézetes shoot’em up szekciók is benne lesznek.

A Project Hardcore (aminek a címe még megváltozhat) 2019 első felében fog megjelenni PlayStation 4-re és PlayStation Vitára!

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu