Bloodstained: Ritual of the Night: eltolták 2019-re!

A PlayStation Vita tulajok számára még szomorúbb a helyzet…

Rossz hír azok számára, akik már várták a Bloodstained: Ritual of the Night című platformer játékot. Koji Igarashi, a játék veterán fejlesztője, aki többek között olyan mitikus címeken is dolgozott, mint a Castlevania: Symphony of the Night, nemrég jelentette be, hogy 2019-re halasztották a Metroidvania stílusú játék megjelenését, ráadásul ennél konkrétabb időpontot sem tudott mondani. De a rossz hírek sorának ezzel még nincs vége…

A Castlevania „spirituális folytatásának” fejlesztését teljesen leállították PS Vitán, tehát most már csak PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re jelenik meg majd a játék, a Sony kis kézikonzoljának tulajdonosai búcsúcsókot inthetnek neki. A döntést a fejlesztők leginkább azzal indokolták, hogy a „Sony azt tervezi, hogy többet nem támogatja a kézikonzolját.”

És hogy miért van szükség a játék megjelenésének ilyen szintű elhalasztására? „A legfontosabb ok, hogy a játék általános minőségét javítsuk, különösen azután, hogy sok felhasználó megosztotta véleményét a demóról.” Mielőtt lázasan keresnétek, hogy milyen kiadott demóról is beszél Igarashi: ezt csak azok kapták meg, akik anyagilag támogatták a Bloodstained fejlesztését a Kickstarter program keretében.

Érdekes kérdés egyébként, hogy akik PS Vitán szerettek volna vele játszani, és ezért támogatták a játékot, így akkor át lettek-e verve a palánkon? A fejlesztők számukra két lehetőséget nyújtanak: vagy más platformra kapják majd meg a játékot, vagy visszakapják a befektetett pénzt.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu