[GC2018] 21 játék jön Nvidia RTX támogatással, demók is érkeztek

Az Nvidia tegnap bejelentette a GeForce RTX kártyasorozatát és ahogy az várható volt, az előadás jelentős részét a valós idejű ray-tracingről szóló beszélgetés tette ki.

A ray tracing egy olyan grafikai procedúra, amely a realisztikus világítással és tükröződéssel kapcsolatos, rendkívül számításigényes, viszont hasonló szintű előreugrást hozhat a játékok vizualitása terén, mint a jelen generációban színtérre lépő fizikai alapú renderelés.

Az RTX-képes kártyákkal együtt az Nvidia lerántotta a leplet azokról a játékokról is, amelyek támogatni fogják az említett technológiát a közeljövőben, persze a későbbiekben újabb és újabb címek várhatóak majd, hiszen feltehetően a videojátékipar szép lassan átáll majd erre a technológiára.

Mind a hamarosan megjelenő Shadow of the Tomb Raiderhez, mind a Metro: Exodus-hoz, illetve a Battlefield V-höz és a Remedy készülő játékához, a Controlhoz érkezett egy-egy előzetes, melyek igyekeznek kidomborítani a PC-s változat – és ezzel együtt a ray tracing – előnyeit.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Érdekességképp azzal kezdeném, hogy a The ABC Murdersből nem ez lesz az első videojáték-adaptáció, ugyanis még 2009 őszén a Nintendo DS-re
According to him, sex, games and movies are the most important parts of his life. And he''s a "hardcore in each of them".

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu