Adományozással és egy élő adással is készül az Electronic Arts a jacksonville-i áldozatok családjainak

A kiadót kifejezetten rosszul érte a múlt hétvégén bekövetkezett vérengzés, ami egy Madden-rendezvényen történt.

Korábban részletesen beszámoltunk arról, hogy az EA Sportstól származó Madden NFL-es rendezvényen David Katz, egy feltehetőleg korábban kiesett (és korábban bajnoki címet is szerző) játékos két játékos életét oltotta ki, majd magával is végzett. Az Electronic Arts ezek után egy közleményt adott ki, törölte a hátralevő Maddenes selejtezőket, és megígérte, hogy erősít a biztonságon, hogy másodszor ilyesmi ne történjen meg.

Itt még nincs vége – az Electronic Arts elindította a Jacksonville Tribute-ot. Ez két részből áll: egyrészt a kiadó egy millió dollárt (kb. 280 millió forintot) adományoz azoknak, akik érintettek voltak a jacksonville-i lövöldözésben. A két halálos áldozat (Taylor Robertson és Elijah Clayton) családtagjai és a sérültek (és azok hozzátartozói) kapják ezt az összeget a Jacksonville Fundból, és ebbe a „kasszába” bárki küldhet pénzt. Már ez is egészen korrektül hangzik, de itt nem áll meg az Electronic Arts.

Szeptember hatodikán egy élő adást is tartani fognak. Itt „együtt fognak működni velünk az élő adás eseményei során”, de ennél többet a lenti sajtóközlemény sem mond, úgyhogy a „később érkező részletekre” valószínűleg vissza fogunk térni.

EA vezérigazgatója, Andrew Wilson szerint a tragikus lövöldözés csak egy „érzéketlen, erőszakos cselekmény” volt, semmi más…

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu