Jön az Alpha Protocol remaster?

Az Obsidian legutóbbi aktivitása alapján erre lehet következtetni.

Az Obsidiannak megannyi nagyszerű RPG-t köszönhetünk és ők fejlesztették az Alpha Protocolt is, amely még 2010-ben jelent meg. Douglas Bogart, a Limited Run Games egyik tagja azt a kérdést tette fel a napokban Twitteren, hogy szeretnének-e látni a játékosok egy remastert a kém RPG-ből a jelen generációs konzolokra.

Érdekes módon a játék mögött álló fejlesztőstúdió retweetelte a kérdést, ezt követően pedig rögtön elindultak a találgatások. Van rá esély, hogy az Obsidian így akarja teaselni, hogy valami bizony készülőben van – pontosabban a már említett felújítás.

Egyébként hogyha így van, kérdéses, hogy mi a céljuk ezzel a lépéssel. Vajon szeretnék visszahozni az Alpha Protocol nevet a köztudatba, hogy így alapozzanak meg egy esetleges második résznek? Mert ha így van, a remaster nem feltétlenül egy jó megoldás, inkább egy eltékozolt lehetőség.

Az Alpha Protocolról ugyanis játékosok és a kritikusok is javarészt osztják azt a véleményt, hogy bár a történet erős volt, a játékmenet hagyott kívánnivalót maga után és már megjelenésekor elavult volt a cím technikai fronton. Egy teljes értékű remake-kel viszont lehetne korrigálni az eredeti cím hibáit és így talán nagyobb rajongótáborra is szert tehetne a játék.

Az Alpha Protocol tesztünket itt olvashatod.

Spread the love
Érdekességképp azzal kezdeném, hogy a The ABC Murdersből nem ez lesz az első videojáték-adaptáció, ugyanis még 2009 őszén a Nintendo DS-re
According to him, sex, games and movies are the most important parts of his life. And he''s a "hardcore in each of them".

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu