Túlzásba vitt chat cenzúra a Battlefield V-ben?

A Battlefield V nyílt bétája már zajlik, de úgy tűnik, hogy a DICE és az Electronic Arts egy kicsit túlzottan is cenzúrázza a chatet a játékban.

Az olyan kifejezéseket, mint például a „zsidó” vagy a „náci”, megértjük, ha kicsillagozzák, hiszen egy második világháborús FPS-ről beszélünk. Az egyéb offenzív megnyilvánulások cenzúrázása is elfogadott. Ám az, hogy a „DLC” szó (szóközökkel, anélkül, kisbetűkkel is) is csak csillagokként jelenik meg, az azért már egy kicsit meredek, ugyanis a Battlefield V-nek nem lesz prémium pass-a, illetve kiegészítői sem!

Az Electronic Arts egy fórumposztban „reagált” erre, és igen, idézőjelekkel írjuk – azt ugyanis nem árulták el, hogy miért cenzúrázzák a DLC szót, de a profán kifejezéseket kicsillagozó rendszert még finomhangolják, hogy a „releváns párbeszéd ne legyen érintett”. A tipikus PR-szöveg, úgyhogy haladjunk, és nézzük, mit tudtunk meg a Firestorm módról, ami ugye a Battlefield V battle royale módja lesz.

A Firestormban tizenhat négy fős csapat fog egymással megküzdeni (így lesz a 64 játékos szétbontva), és őket egy lassan szűkülő, tüzes kör veszi majd körbe. Többféle feladatot kell majd elvégezni, és ezek között lesznek meghatározott (helyen levő), illetve véletlenszerű(en elszórt) is. Ha ezeket teljesítjük, jobb felszereléseket szerezhetünk (lőszer, fegyver, vagy jármű), és így nagyobb esélyünk lehet a túlélésre. Ebben segíthet az is, ha például egy Tigris tankba ugrunk, mert az is be fog kerülni.

Előrendelői bónusz is lesz a Firestorm módhoz. Ha az alap változatot szerezzük így meg, akkor a Firestorm Ranger Setet, a Special Assignmentet, egy Paratrooper kosztümszettet és öt Battlefield 1-es fegyvert kapunk. A Deluxe Edition előrendelésével ezeken túl heti húsz tárgyat kapunk az Airlifttel, több Special Assignmentet kapunk, egy helyett öt Paratrooper kosztümszett üti a markunkat.

A Battlefield V a halasztás miatt november 20-án érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: WCCFTechWCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu