Az EA képtelen elengedni a mikrotranzakciókat

Az amerikai vállalat, dacára a belgák döntésének, úgy hiszi, hogy védve van a törvények által.

Andrew Wilson, az Electronic Arts CEO-ja a befektetőknek nyilatkozott a napokban a vállalat kapcsán, és egyértelművé akarta tenni, hogy a loot boxok, mint játékmechanizmus továbbra is a játékaik részét fogják képezni, dacára a belgák általi intézkedéseknek (ők vizsgálatot indítottak az EA ellen).

Az executive szerint bár valamilyen szempontból szerencsejátéknak számítanak a loot boxok, az EA mégis épp a törvény keretein belül marad, hiszen valamilyen féle értéket így is, úgy is kap a játékos a pénzéért. Wilson elmondta, hogy számos videojátékos társulattal egyeztettek azt illetően, hogy általánossá tegyék azt az álláspontot, hogy a loot boxok nem számítanak szerencsejátéknak, még akkor is, hogyha a közvélemény ezt teljesen máshogy gondolja, elég csak a FIFA 18-at, vagy a Star Wars Battlefront 2-őt felhozni példának. „Ezek a szervezetek kimondták, hogy az olyan programok, mint a FIFA Ultimate Team, nem számítanak fogadásnak, és szerintünk sem azok”, nyilatkozta a CEO.

„Mindig a játékosainkra gondolunk. Mindig azon gondolkodunk, hogyan kínálhatnánk élményeket, melyek átláthatóak, szórakoztatóak és fairek, emellett kiegyensúlyozottak minden felhasználó számára és kapcsolatba fogunk lépni a világ különböző pontjain a regulátorokkal, hogy ezt a pontot nyomatékosítani tudjuk.”

Forrás: 3DJuegos

Spread the love
Érdekességképp azzal kezdeném, hogy a The ABC Murdersből nem ez lesz az első videojáték-adaptáció, ugyanis még 2009 őszén a Nintendo DS-re
According to him, sex, games and movies are the most important parts of his life. And he''s a "hardcore in each of them".

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu