A The Witcher sorozat írója lelépett a Twitterről az őt ért kritikák miatt

MOZI HÍREK – A hölgy fiókja továbbra is elérhető, de elmondása szerint felfüggeszti most egy időre a közösségi felület használatát.

Az elmúlt napokban nagy port kavart a hír, amikor  kiderült, hogy az alapvetően fehérbőrű Ciri szerepére kifejezetten valamiféle etnikai kisebbségből keresnek jelentkezőt. Teljesen objektíven is ki lehet annyit jelenteni, hogy a felháborodás jogosnak vélhető a sorozat rajongói részéről.

Azzal önmagában nem lenne akkora gond, ha Ciri szerepét egy más etnikumú színésznő kapná. Tény, hogy így eltérnének a készítők a  könyvekben megismert Ciritől, de ha pl. egy fekete bőrű nő jobb alakítást tud nyújtani, mint egy fehér, akkor vélhetően indokolt lehet inkább az ő castingolása.

Vagy mondjuk akár abban az esetben is, ha kifejezetten azért akarnak valamiféle kisebbséget, hogy a történeten belül erre reflektálva valami fontos üzenetet át akarjanak adni a nézőknek. Azonban a jelek szerint erről szó sincs, hiszen elég egyértelműen az jött le, hogy csak azért akarnak kisebbségi etnikumú személyt a sorozatba… hogy legyen kisebbségi etnikum benne.

Ez pedig ebben a formában az eredeti alkotói vízió szembeköpése, hiszen nem kínálnak egy jobb alternatívát, vagy egyszerűen csak egy életképes alternatívát az által, hogy legalább megmagyarázzák, miért lesz más a karakter. Az etnikum alapú keresés csak egy válaszreakció a politikai nyomásra.

Gyakorlatilag minden The Witcher rajongó osztozik ezen a véleményen és így nem is csoda, ha a hölgy kiakadt – bár elmondása szerint sok támogatást kap, mindenesetre mégis otthagyta a közösségi felületet.

Spread the love
Érdekességképp azzal kezdeném, hogy a The ABC Murdersből nem ez lesz az első videojáték-adaptáció, ugyanis még 2009 őszén a Nintendo DS-re
According to him, sex, games and movies are the most important parts of his life. And he''s a "hardcore in each of them".

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu