Szép bevételt hozott Az apáca

MOZI HÍREK – Az apáca (The Nun, már a mozikban) a múlt héten végre előlépett az árnyékból, és bár az előzetes felmérések mind sikert jósoltak, a Démonok között-univerzum új darabjának kiemelkedő népszerűsége mindenkit meglepett – már csak azért is, mert a kritikák – Metacritic értékek alapján – viszont eléggé lehúzták a franchise-hoz képest sem túl sok eredetiséget felmutató filmet. A korábban két horrorban is felbukkant, apácaruhás démon, Valak eredettörténetét az 50-es évek Erdélyének egy zárdájába helyező film próbálta ijesztgetni nézőit, és bár ez általában véve kevésbé sikerült az elvártakhoz képest, a mozitermeket azért mégis jócskán megtöltötte a film.

Amerikában Az apáca minden idők második legeredményesebb szeptemberi premierje. A négy nap alatt összehozott 53 millió dolláros jegybevétel egyúttal a Démonok között-sorozat legsikeresebb filmjévé is teszi az ördögűző pap és az ártatlan novícia (Demian Bichir és Taissa Farmiga) közös harcát a démon ellen. A film egyúttal minden idők második legsikeresebb korhatáros horror-premierje is: a dobogó első helyén egyelőre biztos helye van az AZ (It) című tavalyi Stephen King-mozinak.

A hazai nézők közül is sokan váltottak jegyet Az apácára. Itthon a film első hétvégéjének nézőszáma éppen hogy elmaradt az Az-nál mértektől: több mint 79 ezren vettek rá jegyet.

Kritikánkat a filmről itt olvashatjátok.

FORRÁS: IC Press

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu