A Bethesda egyik fejese már tud valamit az új konzolokról, de…

No igen, ott az a de. Még Pete Hines, a Bethesda marketinges alelnöke sem tudja, hogy mekkora változásokra készülhetünk!

A The Telegraph (a Yahoon keresztül) beszélt Hines-szal, aki azért valamit már tudhat a next-gen konzolokról. Elvégre a Starfield, a Fallout 76 után a következő nagy Todd Howard-projekt már next-genként készíti, és az is a Bethesda Game Studiosban készül…

„Kíváncsi vagyok, miként fognak kinézni és mennyiben fognak eltérni [a next-gen konzolok]. Néhány dologban érintett vagyok és ezekről értelemszerűen nem beszélhetek, de sok olyan részlet is van, amiről nem tudom, mi történik velük. Az fontosabb, hogy mekkora váltásra készülhetünk,” mondta Hines, aki kiemelte még azt is, hogy a PS2/X párosról a PS3/X360-ra való ugrás grafikailag igencsak megfigyelhető volt, de onnan a PlayStation 4/Xbox One duóra váltás esetében ez nem volt annyira érzékelhető:

„Úgy érzem, hogy az Xbox és a PlayStation 2 és az Xbox 360 és PlayStation 3 között a váltás eléggé bemutatható volt, mert a sima felbontásról HD-re ugrottunk, és a HD, a magas felbontás eléggé drámai volt. Ég és föld! Aztán jött az Xbox One és a PlayStation 4, de az nem volt lélegzetelállító váltás. Azok, akik a grafikában jártasak, észrevehetik a különbségeket, de egy átlagos fogyasztónak csak annyi volt, hogy oké, jól néz ki még mindig. Nem tudom, hogy ez mennyire fog változni. A többi nem számít, mert én nem rajzolok, nem programozom, és nem is tervezek [játékokat]. Az számít, hogy a fejlesztők mit gondolnak – hogy mire van szükségük, mekkora erő kell [a konzolokból] nekik, és milyen fícsőröket keresnek,” tette hozzá Hines.

Pedig két hónap múlva öt éves lesz a PlayStation 4 és az Xbox One is. Lassan tényleg közeledünk legalább a PlayStation 5 bemutatásához (a PlayStation 4-é még 2013 elején volt)…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu