Jade Raymond életműdíjat kap decemberben, a bilbaói Fun & Serious fesztiválon

Az első Assassin’s Creed egykori producere a spanyolországi városban tartott rendezvényen a Pioneer Awardot („Úttörő Díjat”) kapja meg.

A spanyol 3djuegos írja, hogy a saját hazájukban, Bilbao városában december 7-től 10-ig megrendezett Fun & Serious fesztiválon Jade Raymond megkapja majd a „Pioneer Award” nevű díjat a fantasztikus karrierje miatt, amellyel egyben elismerik a játékipar egészére gyakorolt hatását, amely sok később játékcímet is befolyásolt.

„Jade Raymond az egyik legjobban respektált kreátora a videojátékos iparágnak és sokat köszönhet az egyik legelismertebb kiadó élén elvégzett munkájának az egész piac, különösen, ami a változatosságot és kreativitást illeti. Éppen ezért nagy öröm számunkra, hogy karrierjét ezzel az életműdíjjal ismerhetjük el.” – írta hivatalos kommünikéjében Alfonso Gómez, a Fun & Serious fesztivál igazgatója.



„Miután már gyerekkora óta rajongott a videojátékokért, először programozóként dolgozott a játékiparban és azóta is az innovatív játékmechanizmusok igazi úttörője az akció és kalandjátékokban, illetve az online multiplayer megoldásokban egyaránt. Jade Raymondnak kulcsszerepe volt olyan franchise-ok, játékok fejlesztésében, mint az Assassin’s Creed franchise, a Watch Dogs, vagy a Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist.” – olvashatjuk még Gómez úr irásában.

Jade Raymond jelenleg a Motive Studios (EA) alelnöke, mely cég jelenleg azt az open world Star Wars játékot fejlesztik, melyet nagyjából újraindítottak, miután Amy Hennig (Visceral Games) eredeti projektjét az EA törölte, a Dead Space sorozatról is híres csapatot feloszlatták, Henniget pedig elbocsátották. A várhatóan open world projektet Jade Raymond kapta meg, akinek egy nyilatkozatában azt olvashattuk, hogy „sok elemet felhasználnak majd Amy Hennig hagyatékából.” 

FORRÁS: 3Djuegos.com

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu