A Nintendo Switch-csel fog versenyezni az Oculus Quest, állítja az FPS-ek atyja

John Carmack, aki már évek óta az Oculusnál dolgozik az id Software helyett, úgy gondolja, hogy az Oculus Quest nagyon sikeres lesz.

Carmack, aki az Oculusnál a technikai főnöki pozíciót tölti be, ezt nyilatkozta a GamesIndustrynak az első „minden-az-egyben” VR-készüléknek elnevezett, jövő tavasszal 400 dollárért boltokba kerülő Questről: „A Quest erő tekintetében egy prev-gen konzol szomszédságában van – kb. az Xbox 360 vagy a PlayStation 3 szintjén, ha csak a CPU-t vagy a GPU-t nézzük, és azt, hogy mit tudsz futtatni rajta. Lehetetlen egy akkoriban nagy minőségű játék (pl. egy AAA cím) esetében elvárni, hogy VR-ban is ugyanúgy nézzen ki. Túl sok pixelt kellene renderelni.



Realisztikusan a Nintendo Switch-csel fogunk versengeni. Nem hiszem, hogy sokan fogják azt mondani, hogy „nem fogok egy PlayStation 4-et venni, hanem inkább egy Oculus Quest-et”. Kiállok azon kijelentésem mellett, hogy bármilyen Oculus Rift-élmény alapja ide is áthozható, de a számítási erőbeli különbségeket nem lehet elhanyagolni…” És tény, hogy az Oculus Riftes játékok egy csúcskategóriás PC-n többet tudnak, amit egy Oculus Quest önmagában nem tud felmutatni.

Viszont érthető Carmack elképzelése: az Oculus Quest hordozható lesz, ami a Nintendo Switchről is elmondható, de még nem tudni, hogy mekkora sikere lesz a tavasszal megjelenő készüléknek.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu