A Sony a cross-play jövőjéről

Shawn Layden nem csak a PlayStation Experience-ről beszélt a legújabb PlayStation Blogcastban.

A Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios elnöke elárulta, hogy mi a helyzet a hirtelen végrehajtott hajtűkanyarral, amit a Sony a cross-play felé végül is megtett a Fortnite esetében: „Ez valami olyasmi, ami a Twitter feedem 65%-át kitette az utóbbi néhány hónapban. A cross-play engedélyezése nem olyan egyszerű mint egy kapcsoló – ez egy multidimenzionális tulajdonság, lehetőség. Tovább tartott számunkra, amit én szerettem volna. Jelenleg egy béta tesztprogramban vagyunk, és ilyenkor a variációkat megpróbálod leszűkíteni. Ezért is a Fortnite a cross-play tesztalanya. Ha be tudjuk bizonyítani, hogy stabil és működőképes, később előreláthatólag más játékokat is látnék ebben.”



Pedig lennének bőven játékok, amik szívesen fogadnák a cross-play-t. (Például a Rocket League, amit a Psyonix alapból ezzel az elképzeléssel fejlesztett.) A WindowsCentral arról ír, hogy a Microsoft örömmel venné, ha a Minecraft esetében is megnyílna a cross-play kapu a PlayStation 4 irányába: „Mi hiszünk abban, hogy a játékosoknak megadjuk azt a lehetőséget, hogy a játékokat azokkal játszhassák, akikkel ezt szeretnék. Ha ez a partnereinkkel való együttműködést jelenti, hogy a Rocket League vagy a Fortnite cross-play legyen, vagy azt, hogy eszközökön keresztül áthidaló cross-play valósuljon meg például a Minecraft esetében, akkor az új forgatókönyveket támogatjuk, hogy több embernek is lehetősége legyen játszani, és közösen szórakozhassanak a játék során. Szeretnénk, ha a PlayStation 4-es játékosaink is a Minecraft-ökoszisztéma részesei lennének, de jelenleg további közlenivalónk nincs,” írja az oldal.

Szóval javul a helyzet a cross-play esetében. Ennek csak örülni tudunk.

Forrás: GameSpot, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu