Miért nem lesz Nico játszható a Devil May Cry 5-ben?

Nicoletta Goldstein (vagy csak röviden Nico) „játszhatatlanságára” adott a DualShockersnek magyarázatot a Tokyo Game Show-n a Capcom.

Hideaki Itsuno (a játék rendezője) és Matt Walker elmondta, hogy ő sosem lesz játszható karakter – itt most cinikusan megjegyezhetnénk, hogy persze-persze, majd lesz egy Special Edition a Devil May Cry 5-ből, ahol már az lesz, de ne legyen így – lássuk, mit mondanak: „Sosem gondolkodtunk azon, hogy játszható legyen. Nico-t látva mi nem képzeljük el őt harcoló karaktertípusnak. Ő az, aki állandóan beszólogat neked: „Jobban kell harcolnod! Óvatosabban kell az áruval bánnod!”. Az ötlet az, hogy Neroként játszhatsz, és emiatt sem fog ő harcolni a démonokkal – ő lesz az, aki letol majd téged, hogy fejlődnöd kell, hogy férfiasabb légy.”

A karakter tervezéséről is beszéltek: „Neronak ott van Kyrie, ami fontos számára, és ő nem akarja Kyriet semmilyen veszélyes helyzetbe vinni. Egy olyan karaktert akartunk, aki képes Neróval menni, hogy vele legyen. Így valósult meg Nico ötlete. Eközben azért egy női hősön gondolkodtunk. Egy olyan személyt szerettünk volna, aki pimasz, de olyan fajta, amire eddig nem volt sor a Devil May Cry-játékok során.”

Ezután kifejtették, hogy ő miben is tér el a szokásos női hősöktől: „Nem látsz ilyen karaktert sok japán játékban. Ez egy számunkra elgondolkodtató dolog volt. Nem csak japán játékokban, de főleg ezekben láthatsz meghatározott sztereotípiákat. Gyakran ugyanazon férfi és női sztereotipikus karakterváltozatok vannak bennük. Az egyik gondolatunk az volt, hogy „oké, próbáljunk meg valami eltérőt vele. Ez a pimaszságából ered. Egy olyan csávóként (Nero), aki mindenféle emberrel kapcsolatba lép, menő lesz egy olyan csajjal lenni, aki pimasz, állandóaan cigizik, folyton kiemeli a hibáidat, és letol, ha szükséges. Van valami menő abban, ha egy ilyen fajta személy körül vagy. Innen származik Nico ötlete.”

Elég részletesen kifejtették. Majd meglátjuk, hogy Nico tényleg sosem lesz-e játszható karakter – mi mindenesetre úgy véljük, hogy egyszer meglépik.

A Devil May Cry 5 március nyolcadikán érkezik PlayStation 4-re. Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: DualShockers

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu