George Lucas nélkül készítik az Indiana Jones 5-öt

MOZI HÍREK – Bár a Star Wars legendás megalkotója mindig is szorosan részt vett Steven Spielberg híres kalandfilmjeinek készítésében, ezúttal Spielberg Lucas nélkül dolgozik majd az új filmen.

Nagyon kevés információ szivárog az új Indiana Jones filmről, azon kívül, hogy ismét az idén 76 éves Harrison Ford lesz majd a főszereplő. Az ötödik részen már nem kevés ideje dolgoznak, a film mozikba kerülésének dátumát is folyton tologatják. Frank Marshall lesz a film producere és Steven Spielberg áll ismét a kamera mögé. Viszont lesz egy fontos változás most a készülő film tekintetében: Lucas-t ezúttal kihagyják a buliból.

Akik jobban ismerik a sorozatot, jól tudják, hogy bár Spielberg a tényleges rendezője az Indy-filmeknek, George Lucas – producerként is – mindig is szorosan részt vett a készítésükben. Ő döntött végül arról is, hogy Tom Selleck helyet (akinek először a szerepet szánta) Harrison Ford kapja meg a főszerepet. (Aki, miután először Lucas „mellőzte”, kicsit „bosszúból” is, alaposan megemelte az általa elsőnek kért gázsit.)

„Imádok George-dzsal dolgozni és meghallgatni a tanácsait, de az élet változik és tovább kell lépnünk.” – nyilatkozta Frank Marshall. „Az első film eredeti céljaival is egyetértünk és Harrison kiválasztásával is. Most viszont más lesz, mert máshonnan kapom az ötleteket.”

De mi történt igazából George Lucas-szal? Nos, mivel eladta a Lucasfilmet a Disney-nek 2012-ben, elveszítette a teljes kreatív kontrollt felette. Éppen ezért, hiába szereti és tiszteli Frank Marshall és Steven Spielberg régi barátjukat, nélküle kell tovább lépniük. Erre van egy másik fontos ok is: az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága (a negyedik film) hatalmas bukás volt és szükség volt némi „vérfrissítésre”.

Mindez azt is jelenti, hogy Lucas saját forgatókönyvírója, David Koepp is ment a levesbe, aki már megírta egyébként az Indy 5 forgatókönyvét, de végül kukázták és Jonathan Kasdan, a Solo: Egy Star Wars történet forgatókönyvíróját, Jonathan Kasdant kérték fel az új verzióra. Koepp egyébként konkrétan ludas volt Indiana Jones és a kristálykoponya királysága bukásában, lévén annak a forgatókönyvén is ő dolgozott.

Tegyük azért gyorsan hozzá, hogy az új Solo-film sem volt „átütő erejű siker”, viszont Kasdan forgatókönyvén egy egész csapat dolgozik majd, ötleteket, motívumokat adva Kasdannak.

Forrás: Comingsoon.net

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu