Hivatalos: jön a PlayStation Network névmódosítás!

Az online azonosítónkat hamarosan leválthatjuk a PlayStation Networkön.

A Sony bejelentette a PlayStation Blogon, hogy az azonosítónk cseréjének tesztelése november végén fog elkezdődni a PlayStation Preview Programban (és azok is részt vehetnek, akik korábban a PlayStation 4 új firmware-jeit tesztelték), majd 2019 elején rendesen is el fog a program startolni.

Az online azonosító a teszt során korlátlanul cserélhető, de amúgy az árazás is ismert már: az első átnevezés ingyenes, utána 10 dollár/euró (~3200 forint) lesz minden egyes alkalom. Ha PlayStation-előfizetők vagyunk, az ár megfeleződik: 5 dollár/euró lesz (~1600 forint). Beállíthatjuk az online azonosítónk váltásakor, hogy az előző ID-nk is látszódjon (így a barátaink nem fognak kérdezősködni, hogy kik is volnánk), de ezt utána már nem lehet állítani.

Az összes április elseje után megjelent PlayStation 4-játék támogatja az azonosítócserét, és az április előtti kijött, legtöbbet játszott/legismertebb címek jelentős része szintén támogatni fogja a funkciót. (Amikor elindul a névcsere jövő év elején, egy teljes listát fog közölni a Sony.) Nem mindegyik PlayStation 4/PlayStation 3/PlayStation Vita cím fogja támogatni a lehetőséget, így hibák keletkezhetnek – a teszt során emiatt ingyen visszaválthatunk az eredeti azonosítónkra.

Nos, a pletyka beigazolódott. Kicsit költséges, de a PlayStation Plusosoknak nem olyan drága legalább az azonosító leváltása.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu