Menu

Három nagy játékot szeretne évente kiadni a Capcom

A japán cég közzétette éves jelentését, így megtudtunk pár tervet a Capcomtól.

Kenzo Tsujimoto, a Capcom vezérigazgatója szerint „a játékok luxustárgyak, nem pedig alapvetőek, és emiatt a brandnek világszínvonalú minőséggel kell rendelkeznie”. Itt a brand alatt minden Capcomos IP értendő, úgyhogy a Resident Eviltől a Monster Hunterig minden ide tartozik.

Mostanában a Capcom mottója az, hogy „Osakától a világnak”. A céges munkakultúra két dolgon alapul: „1 – új kihívásokat magára vállaló mentalitás, 2 – minden Capcom-alkalmazott büszkesége, hogy világszintű legyen” a teljesítménye. Az oszakai főhadiszálláson tehát nem csak a japánokra gondolnak, és évente százzal bővítik a dolgozóik számát. Most már 2100-nál járnak – 2021-re a 2500 elérése a cél.

Tsujimoto az új játékokat a növekedés motorjainak nevezi, és az a célja a Capcomnak, hogy „évente körülbelül három nagy játékot adjanak ki”, továbbá az értékesítésüket is kitolnák három-négy évre úgy, hogy az árazással és tartalombővítéssel talpon maradjanak. Emellett még az észak-amerikai és európai jelenlétet sem hanyagolnák el – a konzolos piac 85 százalékát ez a két régió teszi ki… (Persze a tervük része a régebbi címeik újrakiadása is – erről korábban volt már szó.)

„Először is, ha a játék nem jó, nem fog fogyni belőle. Másodszor, ha nem nemzetközi brandet akarsz építeni, nem fogsz túlélni a játékiparban,” teszi hozzá Yoichi Egawa, a Capcom egyik rendezője és vállalati ügyvezetője, aki két éve vette át a játékfejlesztési részleg elnöki posztját. Ezzel nem is tudunk vitatkozni. A személyes mottója az, hogy „sose fuss el, és sose add fel”. Az ő célja az, hogy „egyrészt világszintű minőséget és profitot alkosson/termeljen, másrészt ütős mobilos játékokat alkosson, harmadrészt az eSportra és a hosszútávú értékesítési modellre koncentráljon, végezetül pedig a hálózati technológiának fejlesztését is figyelemmel kíséri a multiplayeres játékokhoz.”

Az áprilisban elkezdődött üzleti évben ott a Monster Hunter: World PC-s kiadása, a Mega Man 11, illetve jövő év márciusának végéig a Resident Evil 2 Remake és a Devil May Cry 5 is. Már most is jó úton vannak a tervükkel…

Forrás: DualShockers

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu