John Carpenter nagyon utálja az új Szikla új Nagy zűr kis Kínában filmjének ötletét

MOZI HÍREK – Az első filmet a híres horrorrendező forgatta és enyhén szólva nincs elájulva attól, hogy újabb film készül a franchise-ból, Dwayne Johnson főszereplésével.

Nem olyan régen jelentették be azt sem, hogy egy reboot készül a klasszikus, 1986-os John Carpenter kalandfilmből, melynek Kurt Russell volt annak idején a főszereplője. Azóta az is kiderült, hogy reboot helyett folytatást forgatnak és a Szikla nem is Jack Burtont, a Russell által alakított eredeti főszereplőt alakítja, hanem egy teljesen más karaktert. Jelenleg is folynak a produkciós munkálatok, Carpenter viszont elég negatív kritikákat fogalmazott meg az egész projektről.

Az interjút CinemaBlend portálnak adta, amikor a mostanában mozikba kerülő Halloween filmről kérdeztek, melyet szintén ő rendezett, és melynek folytatásával teljesen elégedett. Carpanter egyébként (ha fizetnek érte) minden rebootra, vagy folytatásra áldását adja, viszont a véleményét – legyen az pozitív, vagy negatív – mindig hozzáteszi.

„Egy újabb filmet akarnak csak Dwyane Johnsonnal. Ennyit akarnak. Ezért választották ezt a régi filmet. Pont leszarnak engem és a filmemet is. Pedig az a film nem is volt sikeres.” – nyilatkozta Carpenter.

Nyilván, Dwayne Johnson neve mindig épp elég erős húzóerő, hogy nagyot kaszáljon vele bármilyen film. Másrészt, egy kultuszfilmet ismét a rivaldafénybe hozni szintén nézőcsalogató. Viszont abban Carpenternek igaza van, hogy az első film megbukott: 1986-ban 25 milliós büdzsével mindössze 11 milliót hozott csak a konyhára. (Carpenter egyébként ezek után már csak kisebb, vagy közepesebb büdzséjű filmeket rendezett.)

John Carpenter egyébként sohasem udvariaskodott, vagy válogatta meg a szavait, amikor a korábbi filmje, az általa indított franchise-ok újabb adaptációjáról, vagy újabb részéről volt szó. Ami például a Halloweent illeti, azzal kapcsolatban is panaszkodott, amikor Rob Zombie elkészítette a folytatásokat: szerinte a Myers sorozatgyilkost misztikumát teljesen tönkretették, továbbá túl nagy drabálisan nagy is volt az új Myers. Egészen más véleménye van viszont a mostani, jövő héten mozikba kerülő Halloweenről (kritikánkat csütörtökön várhatjátok), amellyel teljesen elégedett.

Még egy érdekesség: Dave Bautista még A galaxis őrzője 2 forgatásán megkérdezte Kurt Russellt, hogy mi a véleménye a Dwayne Johnson-féle Nagy zűr kis Kínáról és az egykori főszereplőt teljesen hidegen hagyta az új film.

FORRÁS: Cinemablend

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu