Digitális értékesítési rekordokkal nyitott a Call of Duty: Black Ops IIII!

A PlayStation és az Activision számára is rekordokat ért el a Treyarch FPS-e, amit a kiadó szerint a megjelenés napján többen játszottak a 2017-es Call of Duty: WWII-nél.

Az Activision eddigi legnagyobb első napi digitális eladásait a Destiny 2 mutatta fel, de a Bungie-t trónfosztotta a Treyarch játéka, ami ráadásul a PlayStation Store-on is rekordot döntött. Az Activision az Xboxon is elérte azt, hogy számukra a Call of Duty: Black Ops IIII mutatta fel az első napi legjobb értékesítési adatokat. PC-n sem rossz a helyzet: a Call of Duty: WWII-höz képest kétszer többet adtak el a Black Ops IIII-ből, holott az már csak a Blizzard Battle.net rendszerén érhető el.

A digitális értékesítésben tehát pluszos az adat, ami miatt érthető is, hogy a fizikai eladásokban mínuszos lett a Call of Duty: Black Ops IIII. (Nem csoda: 50 gigányi letöltést igényel a lemezes kiadás…) Az Egyesült Királyságban a tavalyi WWII-höz képest lemezes kiadásban közel 50%-os zuhanást mutatott fel a Treyarch játéka, sőt, a legutóbbi Treyarch-játékhoz, a Black Ops III-hoz képest is 59%-os csökkenés áll fenn. (Igaz, az a játék még kijött X360-ra és PS3-ra is.) Lemezes értékesítésben a franchise történetében a Call of Duty: Modern Warfare óta nem volt ilyen gyenge adat – és az is már jó 11 éve volt!

Ennek ellenére is az Egyesült Királyságban az élen nyitott a fizikai értékesítések toplistáján a Call of Duty: Black Ops IIII (továbbra is csökken a lemezes értékesítés) – 58%-ot PlayStation 4-re, 41%-ot Xbox One-ra, a maradékot pedig PC-re adták el. A másik újonc, a WWE 2K19 a negyedik helyen nyitott. Az eddigi dobogós játékok visszacsúsztak (FIFA 19: első helyről a másodikra, Assassin’s Creed: Odyssey: másodikról a harmadikra, Forza Horizon 4: harmadikról ötödikre).

Szóval – ahogy az lenni szokott – folytatódik a rekorddöntés; a játékipar köszöni, egészséges.

Forrás: GamesIndustry, GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu