Menu

Digitális értékesítési rekordokkal nyitott a Call of Duty: Black Ops IIII!

A PlayStation és az Activision számára is rekordokat ért el a Treyarch FPS-e, amit a kiadó szerint a megjelenés napján többen játszottak a 2017-es Call of Duty: WWII-nél.

Az Activision eddigi legnagyobb első napi digitális eladásait a Destiny 2 mutatta fel, de a Bungie-t trónfosztotta a Treyarch játéka, ami ráadásul a PlayStation Store-on is rekordot döntött. Az Activision az Xboxon is elérte azt, hogy számukra a Call of Duty: Black Ops IIII mutatta fel az első napi legjobb értékesítési adatokat. PC-n sem rossz a helyzet: a Call of Duty: WWII-höz képest kétszer többet adtak el a Black Ops IIII-ből, holott az már csak a Blizzard Battle.net rendszerén érhető el.

A digitális értékesítésben tehát pluszos az adat, ami miatt érthető is, hogy a fizikai eladásokban mínuszos lett a Call of Duty: Black Ops IIII. (Nem csoda: 50 gigányi letöltést igényel a lemezes kiadás…) Az Egyesült Királyságban a tavalyi WWII-höz képest lemezes kiadásban közel 50%-os zuhanást mutatott fel a Treyarch játéka, sőt, a legutóbbi Treyarch-játékhoz, a Black Ops III-hoz képest is 59%-os csökkenés áll fenn. (Igaz, az a játék még kijött X360-ra és PS3-ra is.) Lemezes értékesítésben a franchise történetében a Call of Duty: Modern Warfare óta nem volt ilyen gyenge adat – és az is már jó 11 éve volt!

Ennek ellenére is az Egyesült Királyságban az élen nyitott a fizikai értékesítések toplistáján a Call of Duty: Black Ops IIII (továbbra is csökken a lemezes értékesítés) – 58%-ot PlayStation 4-re, 41%-ot Xbox One-ra, a maradékot pedig PC-re adták el. A másik újonc, a WWE 2K19 a negyedik helyen nyitott. Az eddigi dobogós játékok visszacsúsztak (FIFA 19: első helyről a másodikra, Assassin’s Creed: Odyssey: másodikról a harmadikra, Forza Horizon 4: harmadikról ötödikre).

Szóval – ahogy az lenni szokott – folytatódik a rekorddöntés; a játékipar köszöni, egészséges.

Forrás: GamesIndustry, GamesIndustry

Spread the love

theGeek TV

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu