A DICE-tól is távoznak a fejlesztők!

A svéd csapatban számos ok miatt keresnek másik céget a fejlesztők.

A LinkedIn szerint nem kevesebb mint 40, de állítólag még ennél is több ember távozott a cégtől az utóbbi egy évben azokkal az indokokkal, hogy a többi helyi stúdiók versenyképesebbnek bizonyultak, illetve a Star Wars: Battlefront II is megemlítésre került – az első, lootboxos kiadás erősen megbukott, és az Electronic Arts arra kényszerítette a csapatot, hogy gyorsan készítsen új verziót a Battlefront II-höz, ami pedig nem éppen motiváló. A távozók között olyan munkatárs is van, aki több mint egy évtizede a DICE-nál dolgozott.

A négy rivális cég? Epic Games, Ubisoft, King, Paradox Interactive – az első két cég új irodákat nyitott a svéd fővárosban, Stockholmban, a King is bővített, a Paradox pedig egy svéd cég. 13-an a Ubisofthoz, 8-an a Paradoxhoz mentek át.

A DICE ezt persze nem erősítette meg, de úgy tűnik, hogy a Star Wars: Battlefront II bukása a 400-nál is több fős csapatra elég rossz hatással volt. (És lehet, hogy pont emiatt nem lesz jövőre Battlefront III, ugyanis jövő őszre a Titanfallokat fejlesztő Respawn hoz össze egy Star Wars-játékot…)

Forrás: GameRevolution

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu