Breaking! Jade Raymond, az EA Motive alapítója elhagyja a céget!

Az első Assassin’s Creed egykori legendás és csinos vezető fejlesztőnője vette a stafétabotot Amy Hennigtől még a nyáron a EA-s Star Wars fejlesztésében.

Az Electronic Arts hétfőn jelentette be, hogy jelentős átszervezés érinti az EA Motive fejlesztőcsapatot és ennek keretében Jade Raymond, a stúdió alapítója és igazgatója elhagyja a céget.  Samantha Ryan, egy másik neves designer (nem összekeverendő az azonos nevű, ismert pornószínésznővel) veszi majd át a stafétabotot és „nagy feladat hárul rá”, hiszen más stúdiókat is irányítania kell majd. Samantha Ryan talán nem olyan dekoratív, mint Jade Raymond, de ő sem ma kezdte a szakmát: olyan nagy címeken fejlesztett, mint a The Sims, a Batman: Arkham City, a No One Lives Forever, vagy az Anthem. Az említett No One Lives Forevert kiadó Monolith-nek és a Warner Bros. igazgatóhelyettese is volt.

„Mindannyian elismerjük Jade Raymond erőfeszítéseit és sok sikert kívánunk neki a következő kalandjához.” – olvashatjuk a szirupos EA búcsúzószövegben. Maga Jade Raymond viszont egy szót sem szólt az egészről, mint ahogy arról sem, hogy milyen „kalandot” tervez magának, tehát elhelyezkedik-e másik cégnél a Ubisoft és az EA után. Az EA Motive megalapítása óta a csinos producernő sok projektben részt vett, például a Star Wars: Battlefront 2-ban és az open world Star Wars játékban is, ahonnan Amy Henniget váltotta fel még a nyáron, és amelyre egyre inkább az ismert Star Wars film címe, a „Baljós árnyak” lesz a jellemző…

Jade Raymond leghíresebb játéka mind a mai napig az első Assassin’s Creed, bár rossz nyelvek szerint csak a rendkívül attraktív külsője miatt került előtérbe és az „agy” valójában Patrice Désilets vezetőfejlesztő volt, akitől a Ubisoft meglehetősen „viharosan” vált meg az Assassin’s Creed II fejlesztése közben. Jade Raymond még jó ideig a Ubisoftnál maradt és bár kisebb „visszhanggal”, de olyan címeken is dolgozott, mint a Splinter Cell: Backlist, vagy az első Watch Dogs. Raymond a Ubisofttól egyébként 2014-ben jött el és akkor sem jelentette be jó ideig, mit tervez, végül nagy meglepetés volt 2015-ben, hogy az Electronic Arts-hoz került, ahonnan most jött el.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu