PlayStation-hírek: új PlayStation VR készül?

A jövő mellett a jelen is biztató azért.

Egy újabb amerikai védjegy bukkant fel, ami ezúttal a játékos ujjait azonosítja úgy, hogy a másik kezünkre csatolt hordozható eszközzel (ami kamerával van felszerelve) továbbítja a szükséges képeket a fejükön levő eszközre, ami értelemszerűen egy PlayStation VR-headet lesz. Magyarul: úgy tűnik, hogy a Sony próbál kontroller nélküli játékmenetet teremteni, ami ígéretes lehet, hiszen így sem a PlayStation Move, sem a DualShock 4 nem kellhet a kezeinkbe, így valószerűbb lehet a játékmenet.

A jelenre ugrunk – a Bloomberg arról ír, hogy a Sony a jelenleg zajló üzleti évében (ez 2019 március végéig tart!) megemelte a profit mértékét 670 milliárd japán yenről (5,9 milliárd dollár) 870 milliárd (7,72 milliárd dollár – ez forintban 2168,4824 milliárd…) yenre emelte, és a cég pénzforgalmát is felcsavarta 8600 milliárd yenről 8700 milliárdra. Az indoklás szerint a PlayStation 4 a Sony küszködő mobilos szekcióját segíti nagyban, és az elvárások emelése mögött a Spider-Man, illetve több third-party, külsős játék sikere áll: a Red Dead Redemption 2, a Call of Duty: Black Ops IIII, és a Fortnite is pénzt hoz a Sony konyhájára. Emiatt nem csoda, hogy Damian Thong, a Macquarie-csoport elemzője szerint „ez az év a legjobb lesz a first-party, belsős PlayStation-játékoknak és a platform nyereségének”.

Ha ilyen bejelentéseket tesz a Sony mint egy 2 terabyte-os PlayStation 4 Pro érkezik Japánban, fekete színben a boltokba, akkor nem is csoda. A 2 TB-s konzol 44980 yenért (~112 ezer forintért!!!) november 21-étől lesz kapható. Nos, ha a Sony ezt hasonlóan korrekt áron, mondjuk 450 euróért (az persze errefelé 145 ezer forintnál fog kezdődni…) áthozza 2019 elején a nyugati piacra, akkor tovább emelkedhet a már amúgy is kiemelkedő eladási adat a PlayStation 4-nek.

Forrás: GamerGen, GameSpot, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu