Döbbenetes bukás a Pillars of Eternity II: Deadfire!

Elképesztően gyenge eladási számokat produkált szeptemberben a kritikailag viszont hatalmas sikert aratott, rövidesen konzolokra is várható PC-s szerepjáték!

Minimum 580.000 eladott példányra számítottak, ehhez képest mindössze 110.000-ret adtak el a Pillars of Eternity 2 című PC-s szerepjátékból, amely elvileg Xbox One-ra, PS4-re és még Nintendo Switch-re is várható. A játék egyébként ötven dollárt kóstált Steamen, szóval elképzelhető, hogy kicsit rosszul lőtték be az árát. Ilyen játékokat egyébként a legtöbbször kritikai bukás is övezi, de hogy mennyire nincs így, azt a kimagaslóan jó 88/100-as Metacritic érték is jelzi! Ennyire szélsőséges értéket nagyszerű minőség (legalábbis a kritikusok véleménye alapján) és pocsék eladások tekintetében már rég tapasztaltunk.

A Fallout: New Vegas-ról elhíresült Obsidian Entertainment egyelőre nem kommentálta a pocsék eladási számokat. Egyedül a veterán fejlesztő és sztoriíró, Chris Avellone kommentálta a cég működését, élesen kritizálva a cégvezetőséget azt állítva, hogy szerinte konkrétan pancserok. Avellone konkrétan az árazást ekézte: ilyen típusú archaikus designt használó szerepjátékot szerint 50 dolláros full áron megpróbálni értékesíteni, majd ekkora eladási számokra várni Avellone szerint totális amatőrség.

A sztori egyébként még inkább érdekes abból a szempontból, hogy közeleg az X018, a Microsoft saját rendezvénye, amelyen elvileg az Obsidian Microsoftos felvásárlása is elhangozhat…

Lent egy elkeseredett befektető kommentárját láthatjátok, aki 1000 dollárt fektetett a játékba és mindössze 192.67 dollár kapott belőle vissza…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu