Nemsokára behúzza a kéziféket a Final Fantasy XV; több DLC is törlésre került! [VIDEO]

A Square Enix nem fogja már sokáig bővíteni a Final Fantasy XV-öt.

Még áprilisban lett bejelentve, hogy a Final Fantasy XV The Dawn of the Future „season passa” az Aranea, Lunafreya és Noctis epizódjait tartalmazná – vagy tartalmazta volna, ugyanis ezek mind törlésre kerültek. (Egy megmaradt, az Ardyn!) A Square Enix cégen belüli irányváltása során megalakult a Luminous Productions (innentől LP-re rövidítve), ami AAA címeken dolgozik a jövőben, és ez főleg a Final Fantasy XV csapatából jött létre. Az LP átirányítása arra, hogy „nagy skálájú, magas minőségű, az LP erősségeit kiaknázó AAA játékokat” készítsen, a Square Enix számára közel 33 millió dolláros veszteséget eredményezett.

Eközben (és talán emiatt is?) bejelentette Hajime Tabata, a Final Fantasy XV rendezője, illetve a Luminous Productions főnöke, hogy október 31-ével eltávozott a Square Enix/LP párostól, hogy az új projektjén a saját maga által alapított cégében dolgozhasson, és a távozásával „átadta a stafétát a következő generációs, tapasztalt és megbízható kollégáinak”.

Amúgy november 29-én lesz két éve, hogy PlayStation 4-re és Xbox One-ra kijött a Final Fantasy XV, amit egy, spoileres trailerrel ünnepel a kiadó, úgyhogy aki eddig nem játszott ezzel a játékkal és bepótolná, annak nem ajánljuk a megtekintését:

A Final Fantasy XV azért még bővül egy kis ideig – december 13-án, magyar idő szerint hajnali kettő órakor megjelenik egy Final Fantasy XV x Final Fantasy XIV együttműködős küldetés (neve Adventurer from Another World – Kalandor egy másik világból) egy ingyenes frissítés formájában. Y’jhimei, egy fiatal Miqo’te hölgy ruccan át, hogy Garudával megküzdhessünk. A teljesítés után ezeket a Glamour Prism kosztümöket kapjuk: Noctis – Miqo’te, Ignis – Elezen, Gladiolus – Roegadyn, Prompto – Hyur. A Duscae régióban a Cauthless pihenő területen felvehető küldetés akkor nyílik meg, ha a Beginning of The Hexatheon’s Blessings / Touch the First Runestone missziót teljesítettük.

Ugyanekkor (december 13., hajnali 2 óra) fog egy különálló változat a Final Fantasy XV Multiplayer: Comradesből megjelenni PlayStation 4-en és Xbox One-on. Az így az alapjátékot nem igénylő kiadás tíz új bosst, de új kosztümöket és fegyvereket is magában hordoz. Azok, akik kiegészítő formájában megszerezték a Comrades-t, nekik ingyen elérhető lesz a standalone kiadás, ugyanis ez átveszi a kiegészítős/DLC-s helyét – csak az Avatar Creation és a Photo Viewing funkciók maradnak. (A PC-seknek alapból a Final Fantasy XV része a Comrades – nekik ingyenes frissítésként jönnek a bossok, fegyverek és kosztümök.) A Comrades különállóvá válásával a Final Fantasy XV season pass ára is módosul 15 dollárra (ami 15 euróval számolva errefelé kb. ötezer forint lesz).

Korábban említettük, hogy a The Dawn of the Future DLC-kből az Episode Ardyn túléli – valóban; ez márciusban jön PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re. Insomniában játszódik, 30 évvel az alapjáték eseményei előtt, és Ardyn eközben bosszút kíván állni a királyi családon, de az epizód során az „emberi tulajdonságai” is megmutatkozódnak majd, így nem lesz érzéstelen mint az alapjátékban. A Final Fantasy XV Episode Ardyn – Prologue névre hallgató rövid animációs film (ami a DLC előtt fog megjelenni) pedig háttérinformációkat kínál arról, hogy miért is akar bosszút állni a királyi családon Ardyn.

Úgyhogy a Final Fantasy XV márciustól már nem fog tovább bővülni epizódokkal…

Forrás: GematsuGematsuGematsuGematsuGematsuGematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu