Chris Avellone: „ha kirúgja a Microsoft az Obsidian főnökeit, visszatérek!”

Chris Avellone, aki az Interplaynél és a Black Isle-nál több RPG-ben is közreműködött (Fallout 2, Planescape: Torment, Icewind Dale, Knights of the Old Republic II, Neverwinter Nights 2, Alpha Protocol, Fallout: New Vegas… most például a Dying Light 2-ben is segédkezik), visszatérne az általa (társ)alapított Obsidianhoz – egy kikötéssel.

A TechRaptornak még jó fél éve elárulta Avellone, hogy a 2015 júniusában történt eltávozásáért az Obsidian vezetőségét hibáztatja. Azóta is hasonlóan vélekedik a veterán fejlesztő – a Twitteren több tweeten keresztül kifejtette, hogy miként térne vissza ahhoz a csapathoz, aminek alapítója volt a múltban. (Az első két-három mondata még a hivatalos felvásárlási bejelentés előtt íródott.)

„[Phil Spencer,] ha üzletelsz az Obsidian Entertainmenttel, igazán megnézném a Pillars of Eternity eladási adatait (amit a Fig akaratlanul felfedett ebben a hónapban). Jók ott a fejlesztők, de a vezetőség borzalmas – béreld fel a fejlesztőket, a csúcson ülő emberektől szabadulj meg. A [visszatéréshez szükséges] híd nem vezet sehová, ahová szeretném. Biztos egy szép, színes híd volt, amikor nem volt fekete. Egy kivételes hídról van szó. Hozzátenném, hogy az Obsidian gyakran éget fel hidakat maga mögött – ezért nem működik egynél több alaklommal velük egy kiadó sem. Bár a Paradox két alkalommal dolgozott velük együtt a Pillars of Eternity révén, ők a marketinges dolgokat végezték, nem pedig a PoE fejlesztését felügyelték. A következő játékuk az Obsidiannal? A Tyranny…?

Ha a főnökeid nem szeretik a játékokat és csak a profitjukat imádják – nos, fejlesztőként nem ez a világnézetem. Sosem dolgoznék velük újra, mert szűk látókörüek! Nem utálom [Feargus] Urquhartot [az Obsidian alapítóját/vezetőjét], de jogos ellenvetésem van az iránt, ahogy az alkalmazottakat kezeli/hanyagolja, és ahogy vezeti a csapatot, főleg a nemek szemszögéből. Tekerj túl a fizetett hirdetéseken, és olvasd el a véleményeket.

Ha lesznek vezetőségbeli változások, a játéktól függene, hogy visszatérnék-e hozzájuk (de van néhány játék, amit nem csinálhatnak, amit én szabadúszóként csinálhatok). A fejlesztők jók. Nagy reményeket fűzök Tim Cain és Leonard Boyarsky projektjéhez, a [Take-Two Private Divisionjén keresztül majd megjelenő] Project Indianahoz!”

Szóval Avellone – ha olyan a játék – szívesen beszállna segíteni az Obsidiannak, de erre csak akkor kerülhet sor, ha a jelenlegi vezetőségtől a Microsoft megszabadul. Ez már a redmondiakon múlik…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu