Lemezmeghajtó nélküli Xbox One-t tervez kiadni a Microsoft?

Ezzel lényegében pontosan azt valósíthatja meg a redmondi cég, amit eredetileg tervezett a konzolnak!

A Microsoftra „szakosodott”, ezáltal megbízhatónak teknthető Thurrott arról ír, hogy legkésőbb 2019 tavaszán a Microsoft ki fog adni egy Blu-ray meghajtót nélkülöző Xbox One modellt, ami mellett állítólag egy olyan programot is elindíthat (valószínűleg Amerikában…) a cég, hogy a lemezes játékaikat a játékosok digitális letöltőkódra cserélhetik az ebben részt vevő üzletekben. Amivel felhívhatja magára a figyelmet ez az Xbox One modell, az maga az ár: maximum 200 dollár, tehát 65-66 ezer forint lenne a plafon! (Az pedig, hogy a Microsoft az Xbox One S-t 2019 folyamán áttervezi költségcsökkentési szempontokból, az már mellékes – általában évente újabb kiadást kapnak a konzolok.)

A Thurrott kiemeli, hogy a Blu-ray meghajtótól megszabaduló Xbox One nem lesz a „Scarlett” család tagja, ami a pletykák szerint 2020-ban jelenhet meg egy hagyományos és egy streamelő konzol formájában. (És a Microsoft még állítólag nem döntött arról, hogy legyen-e lemezmeghajtó a konzolban avagy sem…)

De gondoljunk csak bele, mit is ígért 2013 májusa környékén az Xbox One bejelentésekor a Microsoft? A konzolnak nem lett volna lemezmeghajtója, továbbá internetkapcsolatot igényelt volna – hmmm… mintha ugyanezt látnánk a Blu-ray-mentes Xbox One esetében. (A poén? A Blu-ray megtervezésében a Sony közreműködött, tehát a Microsoft nem akar a riválisának jogdíjat perkálni…)

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu