Menu

Lemezmeghajtó nélküli Xbox One-t tervez kiadni a Microsoft?

Ezzel lényegében pontosan azt valósíthatja meg a redmondi cég, amit eredetileg tervezett a konzolnak!

A Microsoftra „szakosodott”, ezáltal megbízhatónak teknthető Thurrott arról ír, hogy legkésőbb 2019 tavaszán a Microsoft ki fog adni egy Blu-ray meghajtót nélkülöző Xbox One modellt, ami mellett állítólag egy olyan programot is elindíthat (valószínűleg Amerikában…) a cég, hogy a lemezes játékaikat a játékosok digitális letöltőkódra cserélhetik az ebben részt vevő üzletekben. Amivel felhívhatja magára a figyelmet ez az Xbox One modell, az maga az ár: maximum 200 dollár, tehát 65-66 ezer forint lenne a plafon! (Az pedig, hogy a Microsoft az Xbox One S-t 2019 folyamán áttervezi költségcsökkentési szempontokból, az már mellékes – általában évente újabb kiadást kapnak a konzolok.)

A Thurrott kiemeli, hogy a Blu-ray meghajtótól megszabaduló Xbox One nem lesz a „Scarlett” család tagja, ami a pletykák szerint 2020-ban jelenhet meg egy hagyományos és egy streamelő konzol formájában. (És a Microsoft még állítólag nem döntött arról, hogy legyen-e lemezmeghajtó a konzolban avagy sem…)

De gondoljunk csak bele, mit is ígért 2013 májusa környékén az Xbox One bejelentésekor a Microsoft? A konzolnak nem lett volna lemezmeghajtója, továbbá internetkapcsolatot igényelt volna – hmmm… mintha ugyanezt látnánk a Blu-ray-mentes Xbox One esetében. (A poén? A Blu-ray megtervezésében a Sony közreműködött, tehát a Microsoft nem akar a riválisának jogdíjat perkálni…)

Forrás: Gematsu

Spread the love

No comments

Vélemény, hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

theGeek.hu Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni a legfrissebb theGeek hírekről és információkról, akkor itt iratkozhatsz fel.

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu