Menu

Semlegesek a kiadók a kínai „játékblokád” irányába

A Take-Two, a Ubisoft, az Activision (Blizzard) és az Electronic Arts közömbös az üggyel kapcsolatban.

A kínai kommunista kormány azért vezette be a játékok licenszelésének leállítását, hogy ezúton küzdjenek a gyermekek rövidlátása miatt. Ezt például az egyik kínai gigász, a Tencent már megszenvedte: nincsenek már a tíz legnagyobb cég között, de a GamesIndustry szerint a nyugati cégek csak a vállukat vonják ezzel kapcsolatban.

Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója szerint „idővel minden helyreáll, ugyanis a Take-Two-nak Kína hatalmas növekedési terület”, és hozzátette, hogy az NBA 2K-t a kormányzat már elfogadta, így az megjelent a több százmillió potenciális vásárlóval rendelkező országban. Blake Jörgensen, az Electronic Arts pénzügyi főnöke szerint mire az EA következő nagyobb játékai megjelennek, addigra megoldódik a probléma, és addig a FIFA 19-cel lehet foglalkozni, és Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatója is hasonlóan vélekedik, hozzátéve, hogy a Rainbow Six: Siege is elstartolt ott (ami miatt nemzetközi cenzúrának esett valamelyest áldozatául a játék, és erről be is számoltunk).

Szóval a nyugati kiadók/fejlesztők nem tartanak anyagi veszteségektől – a kínai cégek viszont megszívják, ez tagadhatatlan…

Forrás: DualShockers

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu