Semlegesek a kiadók a kínai „játékblokád” irányába

A Take-Two, a Ubisoft, az Activision (Blizzard) és az Electronic Arts közömbös az üggyel kapcsolatban.

A kínai kommunista kormány azért vezette be a játékok licenszelésének leállítását, hogy ezúton küzdjenek a gyermekek rövidlátása miatt. Ezt például az egyik kínai gigász, a Tencent már megszenvedte: nincsenek már a tíz legnagyobb cég között, de a GamesIndustry szerint a nyugati cégek csak a vállukat vonják ezzel kapcsolatban.

Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója szerint „idővel minden helyreáll, ugyanis a Take-Two-nak Kína hatalmas növekedési terület”, és hozzátette, hogy az NBA 2K-t a kormányzat már elfogadta, így az megjelent a több százmillió potenciális vásárlóval rendelkező országban. Blake Jörgensen, az Electronic Arts pénzügyi főnöke szerint mire az EA következő nagyobb játékai megjelennek, addigra megoldódik a probléma, és addig a FIFA 19-cel lehet foglalkozni, és Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatója is hasonlóan vélekedik, hozzátéve, hogy a Rainbow Six: Siege is elstartolt ott (ami miatt nemzetközi cenzúrának esett valamelyest áldozatául a játék, és erről be is számoltunk).

Szóval a nyugati kiadók/fejlesztők nem tartanak anyagi veszteségektől – a kínai cégek viszont megszívják, ez tagadhatatlan…

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu