A földig gyalázta az AAA játékokat a God of War és a Twisted Metal atyja! [VIDEO]

David Jaffe szerint négy év múlva hasonlóan fogunk érezni, ahogy most ő is.

Jaffe nem egy ismeretlen karakter: a PS1/PS2-es időszakban több Twisted Metalon is dolgozott, de az első PS2-es God of War rendezője, illetve a folytatás kreatív rendezője is volt – szóval van tapasztalata, még ha a legújabb játéka, a PlayStation 4-es Drawn to Death bukott is egy nagyot.  Jaffe nem csak a lenti videóban fejezte ki nemtetszését az AAA játékok iránt (a videóban az Uncharted 4: A Thief’s Endet hozta fel példaként!), hanem Twitteren is elég keményen megosztotta gondolatait, amit most lefordítva idézünk.

„Az Uncharted 1 UGYANÚGY JÁTSZÓDIK (a legtöbb ember fejében), ahogy az Uncharted 4. Pusztán mechanikai szinten a játék semmivel sem nyújt több értelmesebb dolgot és SZÁMOMRA ez lenne az, amit az új játékaimban akarok. […] Ugyanaz a játékmenet, jobb produkció. Ha ez működik neked, tiszteletben tartom, őszintén. De számomra, ha egy játékkal játszok, szükségesnek tartom, ha a következő [a folytatás] valami értelmesen frisset, újat nyújtson, vagy magam mögött hagyom. […] Nem mondom azt, hogy az Uncharted rossz. A videóban arról beszélek, hogy a Naughty Dog TALÁN csak a Sony Santa Monicanál rosszabb a játékok kivitelezésében. Azt gondolom-e, hogy a TPS akció/kaland műfaj elsorvad, és hogy ennek az Uncharted remek példája? Igen! Viszont nem gondolom azt, hogy ROSSZ lenne az a sorozat. Szerintem a folytatások feladata az, hogy „kényelmi étel” játékmenetet, újdonságokat és meglepetéseket okozzon, de úgy vélem, hogy a legtöbb AAA játék az utóbbi két témán elbukik. […] Én, és azok, akik hasonlóan gondolkodnak, úgy vagyunk mint kanárik a szénbányában: 3-4 éven belül a legtöbb játékos megosztja a véleményem majd, ahogy a 90-es években a fejlesztőknek herótjuk volt a 2D-s kabalaplatformerektől ÉVEKKEL azelőtt, hogy a közönség is így vélekedett volna.”

Ezek kemény szavak Jaffétól… Talán nem a keserűség beszél belőle!

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu