Menu

Eladja a forráskódokat is a Leisure Suit Larry alkotója! [VIDEO]

Al Lowe, a Sierra On-Line egyik neves ex-fejlesztője eladja az archívumját.

Lowe, aki már 72 éves, korábban a Sierránál a Leisure Suit Larry franchise megalkotásában játszott kulcsszerepet. (Ennek új része, a Wet Dreams Don’t Dry november elején jött ki, és meglepően jó lett – egyfajta pozitív csalódásként kezelhető Larry feltámadása!) A veterán fejlesztő több dolgát is el szeretné adni, ugyanis szerinte „egyik gyereke sem akarja ezt a szemetet”, és ezért eBayen több cuccát is kilistázta – a legelső Leisure Suit Larry forráskódja már közel két millió forintos licitnél tart!

Persze aki ezeket a dolgokat szeretné használni is, érdemes lesz pl. egy 5,25″-ös floppymeghajtót szerezni – például a Commodore 64 is ilyet használt -, és azért olyasmit már ritkán látunk. Persze Lowe egyik gondolatát még meg kell említenünk: „Ha megszerzed a [Leisure Suit] Larry 1-es adataimat, azzal nem lesz a tiéd a játék intellektuális tulajdona (IP-je), kódja, művészeti stílusa, vagy bármi más, és ez rám is vonatkozik. Az IP jogai többször is el lett adva, és most egy német játékcég birtokában van.” (S tényleg egy német stúdió fejlesztette a Leisure Suit Larry: Wet Dreams Don’t Dry-t.)

Úgyhogy akinek van egy kis pénze, az eBayen próbálkozzon, de nem valami olcsó mulatságban lesz része – a licitek december 10-éig tartanak.

Forrás: PCGamer

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu