Vizsgálatot indít a brit parlament a függőséget okozó technológiákkal kapcsolatban!

A brit parlament bejelentette, hogy az „immerzív és addiktív technológiák” (mint például a virtuális és az augmentált, kiterjesztett valóság) iránt tudakozódik, vizsgálódik.

A digitális, kulturális, média- és sportbizottság tagjai indítványozták, hogy az eSportot, a videojátékok és a szerencsejátékok közötti kapcsolatot, továbbá a közösségi médiával kapcsolatos függőséggel kapcsolatban is meg fogják vizsgálni. A bizottság főleg a fiatal emberekre koncentrálva az immerzív technológiák hatását nézik meg, hogy a növekvő digitalizációval, és az emberek életeinek „játékosításával” lépést tartsanak és szabályozást és infrastrukturát alkossanak. A határidő január 14-e, és a bizottság tagjai írásos bizonyítékokat várnak cégektől, jótékony alapítványoktól és magánszemélyektől.

Az Ofcom, az Egyesült Királyságbeli rádiós/televíziós hatóság adatai szerint az emberek átlagosan 12 percenként, tehát óránként ötször megnézik az okostelefonjukat, és minden ötödik ember hetente 40-nél több órát tölt online. Az Egyesült Királyságban a videojátékokra az utóbbi évben 12,4%-kal többet, 5,11 milliárd fontot (ez 2000 milliárd forint magasságában lenne…) költöttek, továbbá világszerte az eSport-ipar az előrejelzések szerint 2020-ra már egy milliárd fontnyi pénzt termel, és a brit eSport-szövetség szerint addigra már 600 millió nézővel rendelkezik.

Tehát az Egyesült Királyság komolyabb szabályozásra készülhet a VR/AR technológiák, vagy akár a videojátékok (és esetleg az internet?) irányába.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu