Menu

Zenimax vs. Oculus/Facebook: itt a pereskedés vége!

A Zenimax egy sajtóközleményben közölte, hogy már nincsen per a Bethesdát is birtokló cég és az Oculus (ami a Facebooké) között.

Röviden abból indult ki a per, hogy a korábban az id Software-nél nagyot menetelő John Carmack, az FPS-ek atyja eltávozott az Oculushoz, és olyan technológiát vitt magával, ami a Zenimax (Zenimax > Bethesda > id Software) tulajdonában volt. Az Oculus/Facebook páros fél milliárd dolláros pénzbírságot kapott, amit egy későbbi ítéletben lefeleztek, de végül sikerült a két félnek megállapodást kötnie.

Az egyezség részleteit nem közölték (ez akkor nagy eséllyel ipari titoknak bizonyul…), de Robert Altman, a Zenimax elnök-vezérigazgatója ezt nyilatkozta (a Facebook amúgy még nem mondott semmit): „Örülünk, hogy elértünk egy megállapodást, és a végeredménnyel teljesen elégedettek vagyunk. Bár utáljuk a bírósági eljárásokat, nyomatékosan védjük az szellemi tulajdonunkat, ha azt egy kívülálló hűtlenül kezeli vagy megsérti.”

Akkor a Zenimax most a Samsungra vetheti a szemeit – őket tavaly májusban a Samsung Gear VR miatt perelték be. Carmack és Matt Hooper, az id Software kreatív rendezője egy mobil VR-eszköz tervein dolgozott, amiből a Gear VR valósult meg, és bár a Samsung nyíltan feltüntette az Oculushoz való kapcsolatát, a Zenimax ezt nem nézi jó szemmel…

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu