Japánban alaposan alulmúlta a SNES Classic eladásait a PlayStation Classic!

A japán Media Create publikálta a múlt heti hardveres és szoftveres eladási adatait, és bizony így összehasonlíthatjuk a PlayStation Classicot a Super Nintendo Entertainment Classic (SNES Classic; Japánban Super Famicom Classic/Mini néven fut) első hetes eladási eredményeivel.

A párbajt nagy kiütéssel a Nintendo nyerte: míg a Sony törpe emulátorgépéből 120 ezret adtak el „a hazai pályán”, a Famitsu adatai szerint a nagy N masinájából 369 ezer fogyott el csak Japánban a megjelenés utáni első négy nap során. (Valószínűleg a nyugati összevetés sem sokkal kedvezőbb… de a Sony nem közölt még eladási számokat a PS Classicról, aminél egy meghackelt SNES mini jobb teljesítményt mutat a PS1-es játékok futtatása során.)

Ezen nagy eséllyel az sem fog segíteni, hogy a Nintendo az év végével azt tervezi, hogy leállítja a NES és a SNES Classic készletfeltöltését Amerikában (valószínűleg jön a pletykált N64 mini…), ugyanis a PlayStation Classic, ami azért Japánban kapott jó játékokat (pl. a Parasite Eve-et, ami a nyugaton kikerült…), felettébb gyenge teljesítményt mutat fel mind a játékemuláció, mind az értékesítés terén…

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu