Remek ötlettel állt elő a szivárgások ellen a Microsoft!

A redmondiaknak remek ötletük volt arra, hogy miként derítsék ki, kik rúgták fel a titoktartási szerződést.

Azért a múlt idő, mert ezúttal az Xbox 360 egyik kezelőfelületéről (New Xbox ExperienceNXE) van szó, és ugyebár ez a konzol már nem kurrens-gen. A Twitteren a @cullend néven futó felhasználó elárulta, hogy milyen módon tudta a Microsoft kideríteni azt, akinek eljárt a szája: „Az egyik legszórakoztatóbb munkám az volt, hogy miként ágyazhassuk be az Xbox 360-ad sorozatszámát a jobb alsó sarokban sugárzó körökbe, hogy így tudjuk nyomon követni és azonosítani a szivárogtatókat.”

Bizony, ezek a körök számokként funkcionáltak, és mivel minden Xbox 360 eltérő sorozatszámú, gyorsan ki lehetett deríteni, hogy ki nem tartotta be a megállapodásokat, és a Microsoftnál dolgozó Jason Short szerint „több mint egy belsős személy lett így elkapva”.  Azt is olvashatjuk a Twitteren, hogy ez a kezelőfelületes megoldás csak a béta során volt használva – a végleges kiadásból ezt a metódust a Microsoft végül kivette.

A szerződéseket be kell tartani, főleg akkor, ha egy nagyobb céggel vagyunk ilyen viszonyban – és ilyen megoldást nehezen gondoltunk volna, de a Microsoftnak sikerült egyedi módon megoldania.

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu