Menu

Remek ötlettel állt elő a szivárgások ellen a Microsoft!

A redmondiaknak remek ötletük volt arra, hogy miként derítsék ki, kik rúgták fel a titoktartási szerződést.

Azért a múlt idő, mert ezúttal az Xbox 360 egyik kezelőfelületéről (New Xbox ExperienceNXE) van szó, és ugyebár ez a konzol már nem kurrens-gen. A Twitteren a @cullend néven futó felhasználó elárulta, hogy milyen módon tudta a Microsoft kideríteni azt, akinek eljárt a szája: „Az egyik legszórakoztatóbb munkám az volt, hogy miként ágyazhassuk be az Xbox 360-ad sorozatszámát a jobb alsó sarokban sugárzó körökbe, hogy így tudjuk nyomon követni és azonosítani a szivárogtatókat.”

Bizony, ezek a körök számokként funkcionáltak, és mivel minden Xbox 360 eltérő sorozatszámú, gyorsan ki lehetett deríteni, hogy ki nem tartotta be a megállapodásokat, és a Microsoftnál dolgozó Jason Short szerint „több mint egy belsős személy lett így elkapva”.  Azt is olvashatjuk a Twitteren, hogy ez a kezelőfelületes megoldás csak a béta során volt használva – a végleges kiadásból ezt a metódust a Microsoft végül kivette.

A szerződéseket be kell tartani, főleg akkor, ha egy nagyobb céggel vagyunk ilyen viszonyban – és ilyen megoldást nehezen gondoltunk volna, de a Microsoftnak sikerült egyedi módon megoldania.

Forrás: DualShockers

Spread the love

No comments

Vélemény, hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu

https://smallseotools.com/