The Outer Worlds: az Obsidian odapörkölt a Bethesdának!

A Fallout eredeti kiötlőinek új játéka szembe megy azzal, amit manapság az a franchise képvisel – ez már-már bosszú az Obsidian részéről, hogy a Fallout: New Vegas után nem kaptak újabb lehetőséget a Bethesdától.

A Private Division (Take-Two) által majd kiadásra kerülő The Outer Worlds két fő fejlesztője Tim Cain és Leonard Boyarsky, akik az 1997-ben kijött első Falloutban is hatalmas szerepet játszottak. Ennek tükrében a The Game Awardson bejelentett The Outer Worlds is nyugodtan mondható „nem-Falloutnak” még úgy is, ha az a világűrben (is) játszódni fog.

Tim Caint a német GameStar interjúvolta meg, és egy olyan mondatot (pontosabban kettőt) ejtett el, ami egy hatalmas felütés a Bethesda/Fallout 76 párosnak: „Nincsenek mikrotranzakciók a játékban. Megveszed egyszer, és örökké a tiéd marad.” Korábban a fórumuk is hasonlóan írt erről, és Kathryn Megan Starks, az Obsidian senior narratívatervezője az RPG Sitenak a játék bejelentése után is megerősítette: az Obsidian nagyon is elkerüli a 2019-ben PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re megjelenő The Outer Worlds esetében a mikrotranzakciókat.

Itt a végén csendben megemlékeznénk a Fallout 76-ról – ez a YouTube-videó beszél arról, hogy a játék filejaiban feltűntek a lunchboxok… azaz lootboxok. A Bethesda tehát nagy eséllyel megint hazudott, ugyanis anno a WCCFTech is írt arról, hogy „a mikrotranzakciók kizárólag kozmetikusak lesznek”, ami a videó alapján nagyon is nem így tűnik.

Forrás: DualShockers, YouTube, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu