Mikrotranzakciókkal próbál pénzt kaszálni a Fallout 76! [VIDEO]

A Bethesda mintha már direkt csinálná ezt.

Korábban írtunk már a lootboxok (lunch boxok) feltehetőleg játékba kerüléséről, de itt a Reddit-poszt róla: az éhséget, szomjúságot, XP-t, sérüléscsökkentést, csapatos buffokat tartalmazó effekteket tartalmazó dobozok úgy lesznek implementálva a játékba, ahogy a Call of Duty: WWII esetében – mindenki láthatja a szerveren, ha valaki kinyitja a dobozt, ami pszichológiai hatású. De nem erről van szó most. (Igaz, korábban arról volt szó, hogy nem lesznek lootboxok, illetve kizárólag kozmetikus mikrotranzakciók lesznek…)

Az Eurogamer arról ír, hogy a Bethesda a lehető legtöbb pénzt akarja lehúzni a nem éppen jó állapotban megjelent Fallout 76-ból a mikrotranzakciókon keresztül. Most a karácsonyi hangulatot aknázná ki a kiadó: megjelent a Comin’ to Town pakk, ami egy férfi és egy női Mikulás-skint, egy karácsonyi tábordekorációs készletet és két ikont tartalmaz. Mennyibe kerül ez? Nos, ez 20 dollár, tehát euróval számolva ~7 ezer forint… kicsit sok. (Kicsit? 33%-os leárazás, ami kicsit fura – az ünnepek után is értékesítenék, akkor már ~10 ezerért? Pszichológia…) Ez persze a Redditoroknak nem nagyon tetszik, ahogy az árak emelkednek a mikrotranzakciós boltban. Két-három éve 10 órányi játékmenetet kaptunk 25 dollárért a Fallout 4: Far Harbor DLC-vel – azért a kettő között van egy kis különbség…

A Fallout 76-ban lehetőségünk van repülni is: a Marsupial mutációval extrém magasra ugorhatunk az intelligenciánk kárára, a Bird Bones pedig az erőnkért cserébe nem zuhanunk úgy le, ahogy normálisan tennénk. Ehhez ha hozzáadjuk a Strange in Numbers perkkártyát, ami azért kell, mert két barátunknak is ilyen mutációkkal kell rendelkezni. Ezeket összevéve képesek lehetünk a levegőben lengeni, mivel a kártya erősíti a buffjainkat, és az ugrás kiüti a zuhanás mértékét. A videó jobban elmagyarázza.

Mindenesetre már csak a fejünket fogjuk a Bethesda cselekedeteitől…

Forrás: PCGamerPCGamer, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu