Az egekben a videojáték-ipar; a Nintendo Switch menetel!

Novemberben mindhárom konzol olyan mértékben fogyott, mint eddig még sosem.

Kezdjük magával a Switch-csel – a Nintendo közölte, hogy az amerikai NPD elemzőcég szerint a kurrens konzolgeneráció leggyorsabban fogyó konzolja lett a Nintendo Switch – a tengerentúl 21 hónap alatt 8,7 millió fogyott belőle. Ezzel 2011 óta nem látott értékesítéseknél tart a nagy N, az eShop eladások 105%-kal nőttek a 2017-es év során, és több játék is remek eladásokat ért el (The Legend of Zelda: Breath of the Wild: 4+ millió, Mario Kart 8 Deluxe: 5+ millió, Super Mario Odyssey: 4,7+ millió, illetve a nemrég megjelent címek közül Super Mario Party 1,4 millió, Pokémon: Let’s Go, Pikachu!/Eevee! összesen 2 millió). Európában pedig az eddigi legjobban fogyó konzolos Nintendo játék lett a Super Smash Bros. Ultimate.

Az NPD adatai hardveresen először volt az, hogy mindhárom konzol (PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch) 1 milliónál több eladást hozott össze. Mindhárom 1,3 millió felett teljesített. A hardveres eladások 3%-kal nőttek az egy évvel korábbi adatokhoz képest (3,9 milliárd dollár) – a Switch növekedése kárpótolta a többi platform csökkenő eladásait. A szoftveres eladások 15%-ot estek egy év után, ugyanis a Call of Duty októberben jött ki, nem novemberben. A Call of Duty: Black Ops IIII a PlayStation 4 és az Xbox One második leggyorsabban fogyó játéka lett – csak a WWII előzi meg ezt. A Red Dead Redemption II és a Spyro Reignited Trilogy esetében is az elődökhöz képest jobb eladások vannak. Ez lenne a toplista – a 2., 3., 8., 10. helyen levők esetében a PC-s, a 4., 5., és 6. helyen állók tekintetében pedig a digitális eladások nem kerültek figyelembe vételre:

  1.         Red Dead Redemption II
  2.         Call of Duty: Black Ops IIII
  3.         Battlefield V
  4.         Fallout 76
  5.         Pokemon: Let’s Go Pikachu
  6.         Pokemon: Let’s Go Eevee
  7.         NBA 2K19
  8.         Madden NFL 19
  9.         Spyro Reignited Trilogy
  10.         FIFA 19

 

A decembert nagy eséllyel még magasabbra emeli a Switch-Smash Ultimate páros.

Forrás: Gematsu, Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu