Sokkal nagyobb volt eredetileg a Spider-Man utolsó fejezete!

Az Insomniac Games szeptember elején megjelent PlayStation 4-exkluzív játéka eközben egy újabb díjat szerzett, mégpedig egy meglepő helyről…

A GameSpot egy interjút publikált Bryan Intiharral, az Insomniac kreatív rendezőjével, aki elismerte, hogy eredetileg több tartalmat terveztek a Spider-Man utolsó Actjébe: „Ha megnézed a játék utolsó fejezetét, mindent a harmadik Act Raft küldetésétől kezdve, nos, az sokkal nagyobb fejezet volt eredetileg, de rájöttünk, hogy a dolgok nem passzoltak össze minőségileg. A Vulture és Electro elleni harcok eredetileg különállóak voltak külön eseményekkel, de aztán ott voltunk, hogy el kellett kezdenünk a Spider-Manből kivágni dolgokat. Valakinek volt egy ötlete, hogy kombináljuk őket egy sokkal inkább levegőben történő bossfightba – ekkor kezdesz el bízni a csapatban. Érzésük volt valamivel kapcsolatban, így időt adsz nekik bizonyítani. Csináltak egy gyors verziót a két karakter összehozásával, és azonnal jobbnak érződött… aztán, amikor elkezded finomhangolni (hangeffektek, miegyéb), még jobb lesz az eredmény. Vicces, mert eredetileg Scorpion és Rhino lett volna a „dupla harc”.”

A pókhálós közlekedésről is elárulta Intihar, hogy ezzel nagyon sok problémájuk volt, mire sikerült eltalálniuk: „Lenyűgözően nehéz volt, mire sikerült jóra alkotni. Szerintem ez az egyik legnagyobb eredményünk a játékkal kapcsolatban – majdnem azonnal Spider-Manként érzed magad benne. Ez sok próbálgatás eredménye, hogy odaadtuk sok ember kezébe, látva, hogy mi nem érződik jól benne. Hol akadsz el? Hol érzed úgy, hogy elveszted a lendületedet? Hogy veszted el azt? Mit szeretnél csinálni, amit nem tudsz?”

A Famitsu magazinban 128 japán fejlesztő és ipari szakember szavazott az év legjobb játékairól, és a meglepetés? A Monster Hunter: Worldöt maga mögé utasítva a Spider-Man lett számukra 2018 játéka! Egy nyugati cím, ami a harmadik helyen levő Detroit: Become Humanről is elmondható! Gratulálunk az Insomniacnak – itt a teljes lista:

Forrás: WCCFTech, Twinfinite

  1.         Marvel’s Spider-Man
  2.         Monster Hunter: World
  3.         Detroit: Become Human
  4.         Red Dead Redemption 2
  5.         God of War
  6.         Octopath Traveler
  7.         Assassin’s Creed Odyssey
  8.         Fortnite
  9.         Conan Exiles
  10. Splatoon 2
  11. Astro Bot: Rescue Mission
  12. Dead by Daylight
  13. Fate/Grand Order
  14. Super Smash Bros. Ultimate
  15. Street Fighter 30th Anniversary Collection
  16. Cities: Skylines
  17. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  18. Dragon Quest Rivals
  19. Dungeon Maker
  20. Kyoutou Kotoba RPG Kotodaman
  21. Zanki Zero: Last Beginning
  22. Super Mario Party
  23. Border Break
  24. Teku-Teku Teku-Teku
  25. NieR Automata
  26. Assassin’s Creed Origins
  27. Clash Royale
  28. Dead Cells
  29. FarCry 5
  30. Capcom Beat ‘Em Up Bundle

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)