Crossplay PS5 és az Xbox Scarlett között? Az Avalanche szerint nagyon is elképzelhető

Az európai cég a crossplay lehetőségeiről beszélt, egyelőre a saját IP-ik: a Generation Zero és a Rage 2 kapcsán.

A különféle platformok közötti crossplay már egy jó ideje fontos funkció és bár jelenleg csak nagyon kevés játékot érint, mégis sokan úgy gondolják, hogy releváns lehet, és a nemcsak a konzolgyártóknak, de a fejlesztőknek is komolyabban foglakozniuk kellene vele. Vajon ez a technológia a jövőben is releváns lehet, sőt, akár sztenderddé is válhat majd az új generációs konzolokon? Az Avalanche Studios szerint ez egyáltalán nem sci-fi.

„A legutóbbi trendek alapján, melyeket mostanában figyeltünk meg, egyáltalán nem kizárt, hogy a crossplay sztenderd legyen.” – nyilatkozta a cég szóvivője, Paul Keslin producer egy a Gamingboltnak adott interjújában. „Az új technológiák mindig izgalmas lehetőségeket kínálnak, és kíváncsian várjuk, mit hoz majd a jövő crossplay tekintetében is. Játékosként és fejlesztőként egyaránt.”

A svéd cég jelenleg a RAGE 2-őn dolgozik, egy teljesen új IP mellett, amelyet Generation Zero-nak hívnak. Ha minden jól megy, akkor 2019-ben jellennek meg, PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

Forrás: Gamingbolt

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu