Leszedte műsoráról a Netflix a Patriot Act egyik részét, mert a szaúdiak tiltakoztak

TECH HÍREK – A szatirikus vígjátéksorozat a szaúdi királyt kritizálta Jamal Khashoggi újságíró véres gyilkossága kapcsán.

Az amerikai Hasan Minhaj színész főszereplésével készült Patriot Act második részét azért szedték le a Netflix szaúdi hálózatáról, mert hivatalos panaszt kaptak, hogy „sérti a szaúdi anti-kiberbűnözési törvényt” – írja a BBC.

A Netflix a döntést megerősítette a Financial Times brit szerkesztőségének is.

A hivatalos nyilatkozatban a Netflix vezetősége kifejtette, hogy bár erősen támogatják a művészi szabadságot, de a helyi törvényeknek akkor is meg kellett felelniük.

A dolog pikantériája, hogy bár magáról a szaúdi Netflix csatornáról tényleg leszedték a kérdéses epizódot, ugyanakkor a sorozat Youtube csatornáján mégis megnézhetik a helyiek.

A szóban forgó epizódban Minhaj Mohammed Bin Salman herceget azzal vádolja, hogy köze volt Jamal Khashoggi véres meggyilkolásához az isztanbuli szaúdi konzulátuson, tavaly októberben.

Khashoggi közismerten nagy kritikusa volt a szaúdi királyi családnak és a Washington Postban megjelent írásai különösen keményen kritizálták Bin Salmant.

A szóban forgó epizódban egyébként a komikus Szaúd-Arábiát a jemeni konfliktusban játszott szerepében is erősen kritizálja.

Forrás: BBC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu